PAKLENI PLANOVI PRIŠTINE Aljbin Kurti raskrinkan do kraja
EPA

– Nenad Rašić je kao nametnuti ministar postao član Kurtijeve vlade, a Rada Trajković je prihvatila ponudu da bude Rašićev savetnik. Aljbin Kurti će i nadalje kršiti sporazume i propise jer je njegov cilj da Srbi trajno nestanu sa Kosova i Metohije. S tim u vezi, žalosno je što su Rašić i Trajkovićeva zauzeli srpska mesta koja im ne pripadaju ni po izbornom rezultatu, ni po ugledu – rekao je on.

Raković dodaje da je Rašić i ranije bio kooperativan prema albanskim separatistima jer je bio ministar i u vladi Hašima Tačija.

– Rada Trajković je već dugo opozicija Republici Srbiji. Ona i ostalo artemijevsko društvo skupo su koštali srpske nacionalne interese na Kosovu i Metohiji. Žalosno je što ovog puta moramo da se prisetimo kako je tadašnji episkop Artemije, zajedno sa svojim kolaborantima, u američkom Kongresu 1998. govorio protiv Vojske Jugoslavije i MUP-a Srbije, koji su u to vreme herojski vodili rat za odbranu Kosova i Metohije protiv albanskih terorista – jasan je istoričar.

Foto: Printscreen

 

Na kraju, kako Raković zaključuje, ostaje nejasno zbog čega ga Srpska pravoslavna crkva tada nije raščinila ili makar 1999. kada se zahvalio NATO snagama što su Kosovo i Metohiju „oslobodili od Slobodana Milosevića“.

Komentari (2)

Loading
Ja

05.12.2022 07:45

Nista se ne vazi sta silom kurti i svojim lazima illegalno radi sa radom trajkovicem srbija se pita i vucic to je zakon sto vazi srbiji narodu u svojoj sopstvenoj zemlji ne rada i kurti silom se nemoze raditi sta god se zeli prevarom sto se nece i nista nece vaziti jer jesu sramne lazi silne provokacije sto silom i cine taj cirkus i svakoh lazi se trebaju spreciti jesu u svemu i svega lazima zlom i zlocinom prekrsili dosta je bilo takvih cirkusa u tudjoj zemlji to je silni zlocin to pravo niko nema da radi u tudjoj zemlji sramne su te sramote sta se u tudjoj zemlji radi dosta je bilo jer to se nece vise dozvoliti u svemu su preterali !!!

Ja

05.12.2022 07:46

Istoričar Aleksandar Raković rekao je za portal IN4S da je kršenjem sporazuma, cilj Aljbina Kurtija da Srbi trajno nestanu sa prostora Kosova i Metohije.