MUK U PRIŠTINI Ostali nemi nakon potpisivanja sporazuma
Foto: EPA/EPA/GEORGI LICOVSKI

 

Još uvek nije poznato kakav je stav kosovske predsednice Vjose Osmani o sporazumu potpisanom danas u Briselu sa Srbijom po pitanju registarskih tablica.

Kako piše prištinski list Ljajmi, iako je prošlo više sati otkako su srpska i kosovska strana potpisale sporazum Osmani se nije oglasila.

Još uvek nije poznato zbog čega predsednica nije saopštila zvaničan stav iako je aktivno poslednjih dana komentarisala napetu situaciju na severu Kosova i pozivala međunarodnu zajednicu da reaguje na delovanje "kriminalnih srpskih grupa na severu", navodi Ljajmi.

Dodaje da Osmani nije reagovala ni na odbijanje kosovske Vlade na ponudu američkog gasovoda, za koju je insistirala da se odobri.

Nije poznato da li postoji nezadovoljstvo radom premijera Aljbina Kurtija, ali dosadašnje akcije koje je preduzela vlada su čudne, navodi Ljajmi.

Današnji sporazum u Briselu opozicija i mnogi opozicioni akteri opisali su kao "nazadovanje" i "predaju suvereniteta", dok su mnogi krugovi u Srbiji opisali sporazum kao pobedu Beograda, a predsednica Osmani se ne oglašava, zaključuje Ljajmi, a prenosi Kosovo online.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading