MOGUĆ POLICIJSKI ČAS NA KIM Pooštravanje mera zbog pandemije COVID-19
Tanjug/Ap

Tzv. kosovska vlada trebalo bi da se sastane danas u 16 sati, kako bi donela odluku o pooštravanju mera u borbi protiv pandemije kovid-19, saznaje Gazeta ekspres.

Kako navodi taj medij, očekuje se da ponovo bude uveden policijski čas i zabrana kretanja nakon 22 sata uveče.Takođe je predviđeno da ugostiteljsi objekti budu otvoreni do 21.30 časova.

Navodi se da će na današnjoj sednici Vlade biti doneta i odluka o odlaganju početka školske godine za 13. septembar.To je juče potvrdio i predsednik Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi, nakon sastanka sa ministrom zdravlja Arbenim Vitiom.

Ugostiteljsko-turistička komora Kosova usprotivila se najavljenom zatvaranju, uz opasku da su dosadašnja zatvaranja donela nenadoknadive gubitke ugostiteljima i turističkom sektoru.

Prema jučerašnjem izveštaju Ministarstva zdravlja na tzv. Kosovu je za 24 sata zabeleženo 16 smrtnih slučajeva i više od 2.000 hiljade novih slučajeva zaraze. Za poslednjih nedelju dana više od 100 ljudi izgubilo je bitku sa koronavirusom, a trenutno je 25.407 aktivnih slučajeva zaraze.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading