HITAN SASTANAK U MINISTARSTVU PROSVETE Nova pravila za đake u Srbiji, zbog ovoga će neki padati razred
Foto: Alo.rs

- Pored predstavnika sindikata, Društva direktora i različitih ministarstava Vlade Srbije, grupu čine i stručnjaci iz oblasti psihologije i bezbednosti. Na današnjem sastanku razgovaralo se o promeni podzakonskih akata koji se bave nasiljem, zlostavljanjem i zanemarivanjem u ustanovama obrazovanja i vaspitanja. Napravljen je plan rada da bi pravilnici bili promenjeni do 20. decembra ove godine, što je zahtev samog ministra prosvete - saopštila je USPRS.

NOVO VRŠNJAČKO NASILJE U NOVOM SADU Učenika sedmog razreda pretukli napadači sa fantomkama

Unija SPRS je stava da se konkretno mora razgovarati o skraćenju procedura u vaspitno disciplinskom postupku, da ocena iz vladanja bude prihvaćena i kao ocena za neprolazak u sledeći razred, a pre svega za povratak psihologa, pedagoga, sekretara, logopeda u škole u punom kapacitetu i uvođenje socijalnih radnika i specijalnih pedagoga.

Ono na čemu insistiramo je bolja saradnja škola sa drugim relevantnim insititucijama iz socijalne i zdravstvene zaštite, koje bi školi pružile adekvatnu pomoć. Sledeći sastanak će se održati nakon prikupljenih predloga, te vas ovom prilikom pozivamo da nam iste pošaljete na mejl kancelarije kancelarijausprs@gmail.com, poručili su iz Ministarstva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading