SNEG ĆE PASTI VEĆ SUTRA Temperatura pada na minus devet, a evo šta nas čeka u decembru
Alo/Ognjen Radošević

U nižim predelima na jugu i jugoistoku Srbije kiša će kratkotrajno preći u susnežicu i sneg kasnije posle podne i uveče, stoji u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

SNEG ĆE PASTI VEĆ SUTRA Temperatura pada na minus devet, a evo šta nas čeka u decembru

Foto: RHMZ Printscreen

 

U nedelju pod uticajem slabog ciklona nad Jonskim morem nad jugom, jugozapadom i jugoistokom regiona pretežno oblačno uz povremene padavine, posebno u prvom delu dana, stoji u najnovijoj vremenskoj prognzi za Srbiju Marka Čubrila.

Snežna granica biće na oko 700 metara nadmorske visine.

- Slabe padavine, najčešće u obliku sipeće kiše moguće su ponegde i nad središnjim delom BiH i Srbijom, ali će biti vrlo retke. Vetar severoistočni, a dnevni maksimum malo niži nego danas, uglavnom u intervalu od +3 do +10 stepeni Celzijusa - piše Čubrilo.

Početkom sledeće nedelje prvo suvo uz čestu pojavu magle. Tih dana se signalizira dalje jačanja anticiklona nad širim prostorom zapadne Rusije, Baltika i Skandinavije. Oko 30.11. nad Jonskim morem će uslediti razvijanje još jendog ciklona koji bi mogao malo više uticati na vreme iznad nas, te bi oko tog datuma padavina (kiše i brdsko-planinskog snega) moglo biti nad širim prostorom regiona, dok bi na istoku Srbije (Timočka i Negotinska krajna i na zapadu Hvatske) snega moglo biti i u nizijama - najavljuje meteorolog.

Duž većeg dela obale bi bilo umeren vetar i jake bure, a u košavskom području jak jugoistočni vetar.

- Minimumi naredne nedelje od -3 do +3, u nekim planinskim kotlinama i oko -9 stepeni Celzijusa. Tokom dana od +4 do +11, a na istoku Srbije i zapadu Hrvatske oko +2 stepena Celzijusa - stoji u prognozi.

Kako se posle 07. decembra očekuje jačanje zapadnih vetrova, anticiklon nad zapadom Rusije i Skandinavijom gotovo sigurno neće moći da se održi. Međutim veoma je neizvesno kako će se taj anticklon ponašati - kaže Čubrilo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading