UKRAJINA I NATO ZAJEDNO REŠAVAJU PROBLEM U BAHMUTU Oglasio se Zalužnij nakon "bitnog sastanka"!
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/GLEB GARANICH / POOL

Glavnokomandujući ukrajinskih snaga Valerij Zalužnij obratio se povodom sastanka sa glavnokomandujućim savezničkih snaga NATO-a u Evropi Kristoferom Kavolijem, načelnikom Generalštaba poljske vojske Rajmundom Andžejčakom i načelnikom britanskog generalštaba admiralom Toni Radakin.

-Danas sam imao veoma važan sastanak za Ukrajinu. Bilo mi je drago da vidim moje kolege kolege: vrhovnog komandanta savezničkih oružanih snaga NATO-a u Evropi – komandanta oružanih snaga SAD u Evropi, generala američke vojske Kristofera Kavolija; nač. Štaba odbrane Velike Britanije admirala ser Tonija Radakina; generala Rajmunda Andžejčaka, načelnika Generalštaba Oružanih snaga Republike Poljske“, saopštio je Zalužnij na svom Telegram kanalu.

Zalužni je rekao da ih je obavestio o situaciji na frontu, uključujući i Artjomovsku oblast. Napisao je i da je razgovarao o vojnim isporukama Ukrajini.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

On je napomenuo da je specijalna operacija iznuđena mera, Rusiji „nije ostavljena nikakva šansa da uradi drugačije, stvoreni su bezbednosni rizici tako da je bilo nemoguće reagovati drugim sredstvima“.

Prema njegovim rečima, Rusija već 30 godina pokušava da se dogovori sa NATO o principima bezbednosti u Evropi, ali se kao odgovor suočila ili sa ciničnom obmanom i lažima, ili sa pokušajima pritiska i ucena, dok je alijansa, uprkos protestima Moskve, stalno se širi i približava granicama Ruske Federacije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading