"STEKAO SAM UTISAK..." Nova šok izjava Šolca koju niko nije očekivao
Foto: Alo/ilustracija

- U razgovoru sa građanima stekao sam utisak da se 20-30 odsto njih ne slaže s politikom sankcija, kao ni slanjem oružja. Mnogi smatraju opreznu politiku Vlade ispravnom. Moramo imati to na umu, ako želimo da sačuvamo jedinstvo kao društvo - istakao je on u intervjuu italijanskom listu „Republika“.

Govoreći o odbijanju nemačkih vlasti da predaju Ukrajini tenkove „Leopard 2“, Šolc je to objasnio potrebom da se „izbegnu jednostrani postupci“.

- Nemačka je garantovala Ukrajini da će joj isporučiti preko 100 tenkova koji mogu biti odmah korišćeni iz Češke, Slovačke, Grčke, Slovenije. Logistika, rezervni delovi i municija za ove tenkove dostupni su u Ukrajini. Mi se trudimo da obezbedimo isporuke i iz drugih država. Slanje oružja povezano je s veoma jasnim principom: nikakva jednostrana dejstva - rekao je Šolc, podsetivši da je pre nekoliko dana Nemačka isporučila Ukrajini PVO sisteme „Iris-T “ koje čak nema ni nemačka vojska.

Prema njegovim rečima, rat u Ukrajini neće dovesti do direktnog sukoba Sjedinjenih Američkih Država i Rusije. Šolc je takođe, izrazio mišljenje da se on neće zaoštriti do svetskog rata, ali da je „neophodno imati u vidu taj rizik“.

- U ovako opasnoj situaciji, potrebno je izbegavati bilo kakve neoprezne korake - zaključio je Šolc.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading