NOLE ODUŠEVLJEN PARTIJOM Kakva borba, sjajan meč i još bolja atmosfera
Tanjug/Ap

Srpski as je slavio rezultatom 7:6, 6:3, posle skoro dva časa igre.

Bila je ovo šesta pobeda u šest međusobnih duela sa Kanađaninom i velikim prijateljem. 

-Kakva velika borba, kakav meč, kakva sjajna atmosfera. Hvala što se učestvovali u jednom ovakvom meču. Vašek je jedan od mojih najomiljenijih igrača na Turu. Nikad nije lako kada igrate protiv nekog koga toliko cenite i poštujete. Ali obojica smo profesionalci. Nivo tenisa je bio visok. Čestitam mu na borbi i nadam se da nema nikakav problem sa povredom. Sjajno je videti ga nazad pošto se mučio sa povredama, leđima, najviše. Ako nastavi da igra na ovakvom nivou, njegov renking će biti mnogo bolji nego sad - rekao je Đoković.

Pospišil je uspeo da stigne do 5:5 u taj-brejku prvog seta, ali je Novak odbio taj nalet rivala.

-Ne znam, ne razmišljam o statistici mnogo. Pomaže kada znate da nikada niste izgubili od nekoga. Mogao je svako da uzme taj-brejk prvog seta. Imao sam 5:1, vratio se na 5:5. Promašio jedan, pa drugi servis. Jedna dve lopte su odlučile pobednika na ovom nivou. Drago mi je što sam prošao - dodao je Novak.

NOLE ODUŠEVLJEN PARTIJOM Kakva borba, sjajan meč i još bolja atmosfera

Tanjug/Ap

 

VELIKI NOVAK Đoković prišao klincu, ispunio mu želju, a onda je usledio izliv emocija (VIDEO)

Spiker je Novaka pitao potom da li je čuo Srbe na tribinama.

-Čuo sam. Bar tri-četira različita jezika sam čuo danas vezana za ovaj grad i ovu državu. Internacionalni grad, mnogo ljudi sam čuo ovde. Tenis je globalni sport. Srećni smo što nas prati toliko ljudi. Hvala svima, ne samo što ste mene bodrili, već i Vašeka i ostale tenisere - rekao je Đoković.

NOLE ODUŠEVLJEN PARTIJOM Kakva borba, sjajan meč i još bolja atmosfera

Tanjug/Ap

 

Naredni rival mu je Rus Roman Safijulin, 104. igrač sveta.

-Biće to naš prvi meč. Gledao sam ga danas, igrao je bez greške, bio je dominantan. To je ruska škola tenisa, blizu linije, agresivno, kao Safin, Kafeljnikov, Medvedev sada. Ima odličan servis i igru sa osnovne linije. Ovo je godina njegovog proboja. Nema mnogo da izgubi sutra. Ne igram ni ja loše. Neka pobedi bolji sutra - zaključio je Novak.

Drugi polufinalni par čine Čilić i Lestijen.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading