ODLAZAK VELIKANA! Preminuo legendarni Frenk Vilijams!
EPA/Srđan Suki

Vilijams je do septembra prošle godine bio na čelu britanskog tima, u petak je primljen u bolnicu, gde je preminuo dva dana kasnije. 

On je više od pola veka radio u Formuli 1 kao šef ekipe, a bio je najdugovečniji funkcioneru u ovom sportu. U karijeri je vodio dva tima, a sa timkoji se takmiči pod imenom Vilijams osvojio je sedam titulu.

On je 1986. godine doživeo tešku povredu kičmene moždine u saobraćajnoj nesreći, zbog čega je ostatak života proveo u invalidskim kolicima, ali je bez obzira na sve ostao posvećen Formuli.

Porodica Vilijams prošle godine je odlučila da proda tim i napusti Formulu 1 zbog velikih finansijskih problema, a investiciona kompanijja "Dorilton Kapital" odlučila je da zadrži ovo čuveno ime.

 

 

- Danas odajemo počast neverovatno voljenoj i inspirativnoj ličnosti. Frenk će svima jako nedostajati. Molimo sve prijatelje i kolege da poštuju želje porodice Vilijams da joj se omogući privatnost u ovim trenucima. A one koji žele da odaju počast, molimo da se upute donacije Asocijaciji za povrede kičmene moždine, a podržaćemo ostavljanje cveća ispred sedišta tima u Grouvu. Detalji o komemoraciji će biti objavljeni naknadno - stoji u saopštenju "Vilijamsa".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading