KAKO JE OVU MOGUĆE? Igrao za Partizan i reprezentaciju, a sada je priznao da ne razlikuje boje
Alo, Marko Metlaš

Nekadašnji srpski košarkaš Vule Avdalović bio je gost u "Jao Mile" podkastu, a tom prilikom otkrio je nešto neverovatno. On ima problem sa bojama i neke uopšte ne može da razlikuje.

- Da, da, mi smo daltonisti po maminoj strani, nešto na dedu. Obojica smo daltonisti, ja ceo život. Mislim od vrtića, sećam se da nemam pojma koja je koja boja. Pa onda pitam ove ljude 'je l ovo zelena?' i znaš... I ono svi me gledaju kao ludaka. Ali realno nije problem toliki - ispričao je Vule Avdalović.

NESVAKIDAŠNJE Sudar večitih rivala na aerodromu

Nastavio je u istom ritmu.

- Semafor znam po redosledu, crveno-žuto-zeleno. Meni je to jako slično. Crveno i žuto posebno, ovo zeleno je nekako svetlije pa se vidi, bljesne. Ali te nijanse neke, kad je nešto između nemam pojma - zaključio je Avdalović.

Plejmejker je imao odličnu karijeru, igrao je za reprezentaciju, a nosi je dres Partizana u Evroligi. Očigledano da mu boje nisu previle veliki problem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (1)

Loading
Mancini

02.11.2022 14:22

Ja nisao znao da sam levoruk, dok mi učiteljica nije u III razredu rekla da moram da "pređem na desnu ruku" (to je bilo 1967 g.), a kada sam bio na regrutaciji, na kontroli vida, lekar mi je rekao da sam neka vrsta daltoniste (ne raspoznajem nijanse crvene i zelene boje) i da ne mogu biti profesionalni vozač. Lično, snalazim se u životu i to vrlo dobro. ali sam podvrgnut podsmehu evo skoro ceo život, a imam 65 godina.