OŠTEĆENI I PARTIZAN, ALI I JAVOR Oglasio se sudijski ekspert o dešavanjima u Humskoj
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

U pitanju je nekoliko detalja koji su imali uticaj na konačan rezultat, zbog toga su viđena i saopštenja. Prvi detalj je pre gola Partizana kada je Kristijan Belić napravio faul u svom kaznenm prostoru. "Ovo što vidimo sa snagom, ne vodeći računa na protivnika, mora da bude faul. Ovo je prekršaj, desio se ispred sudije, ne znam zašto nije dosudio", rekao je Jokić na gostovanju "Areni sport".

Zatim momenat kada je dosuđen penal za Javor u 71. minutu koji je Petar Gigić realizovao. "Vidimo krampone na lopti, noga protivnika se ne vidi, po ovome se vidi pravac kretanja lopte. Mislim da nije trebalo da bude penal."

Zatim je u nadoknadi došlo do povlačenja Igora Vujačića u kaznenom prostoru gostiju. Arbitar nije dosudio kazneni udarac, nije bilo ni reakcije ni iz VAR sobe. "Ovde je držanje protivnika u kontinuitetu, ono što je najvažnije lopta dolazi u taj prostor. To je bitno, jer se vidi da bi igrač Partizana bio u poziciji da igra ovom loptom koja mu dolazi na glavu. Možda VAR nije reagovao zbog intenziteta, kao kod faula Belića. VAR se javlja za očigledne situacije. Meni su ovo greške, greška je što nije dosuđeno. VAR sudije će verovatno pričati o intenzitetu. Meni ovaj intenzitet dugo traje, praktično je oboren na zemlju. Greška je što kazneni udarac nije dosuđen u obe situacije."

Pred kraj izlaganja podsetio je na duel Voždovca i Partizana odigran 16. maja ove godine kada su crno-beli dali dva gola iz penala. "Meč odigran u maju sudio je isti ovaj sudija kao na meču protiv Javora. Tada je Andrija Stojanović dosudio dva penala za Partizan koja su na Komisiji rekli da nisu bili jedanaesterci, to smo rekli i mi u ovoj emisiji. Delegiranje mečeva Partizanu i Zvezdi nije bilo najidealnije za ove mečeve za ovo kolo, trebalo je da ih sudi neko drugi. ", zaključio je Jokić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
KD

26.10.2022 07:18

Najbolje da svako ima svog sudiju ...a onda boks mec