HRVAT KOJI JE POSTAO JUNAK SRBIJE, BRAT MU GAĐAO DŽAMIJU, DRUŽI SE SA "ZVEZDAŠEM" Ko je fudbaler koji je jednim potezom obradovao Crvenu zvezdu i Partizan? (FOTO)
Tanjug/Ap

Fudbaleri Rapida iz Beča pobedili su Genk u gostima u poslednjem šestom kolu grupne faze Lige Evrope i uspeli da prođu kao trećeplasirani u nokaut fazu Lige konferencija. 

SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA "MARAKANU" Zvezda već može da slavi, ovo nikada nije uspela do sada!

ALBANAC KOJI JE UMALO POSTAO HEROJ ZVEZDE, NADAL HTEO DA GA BIJE! Gde je nestao bivši reprezentativac Jugoslavije koji je prodavao cigare da bi preživeo? (FOTO)

Jedini strelac u trijumfu velikana iz Austrije bio je Robert Ljubičić (22), mladi fudbaler poreklom iz Hrvatske, koji nije ni svestan koliko je pomogao Srbiji i našem fudbalu.

Gol Hrvata koji je obradovao Srbiju

HRVAT KOJI JE POSTAO JUNAK SRBIJE, BRAT MU GAĐAO DŽAMIJU, DRUŽI SE SA

EPA

 

Robert Ljubičić rođen je u Austriji, ali ima hrvatske korene zbog čega poseduje dvojno državljanstvo. Na početku karijere odabrao je da igra za mlađe selekcije "vatrenih", ali je odustao i promenio nacionalni grb.

Fudbalom je počeo da se bavi kao dete, a prvi klub u karijeri bio mu je Favoritner za koji je igrao od 2005. do 2006. kada je prešao u mlađe selekcije Rapida.

CEO TIM ZVEZDE GA TRAŽIO PO KAFANAMA U KRUŠEVCU, STAVIO RONALDA "U DŽEP" Gde je nestao najpoznatiji pijanac srpskog fudbala i čovek koji je ojadio crveno-bele za skoro 1.000.000 evra?

U Beču nisu u samom startu prepozali potencijal Ljubičića koji se nakon seljakanja skrasio u Sent Poltenu u kom je prošao gotovo sve kategorije da bi Rapid konačno ovog leta ispravio grešku i vratio svog pulena.

Gol koji je Ljubičić postigao Genku pomogao je Srbiji da pobegne Belgijancima i nastavi pohod ka jednom direktnom predstavniku u Ligi šampiona od sezone 2023/2024. Sada je Belgija ostala sa samo jednim predstavnikom, dok Srbija ima dva tima na proleće i izgledne šanse da ostane na 11. mestu UEFA liste.

Brat mu poznati fudbaler, gađao džamiju flašom

HRVAT KOJI JE POSTAO JUNAK SRBIJE, BRAT MU GAĐAO DŽAMIJU, DRUŽI SE SA

EPA

 

Familija Ljubičić trenutno ima fudbalera koji igraju na visokom nivou. Robertov brat, Dejan Ljubičić trenutno igra za Keln i standarni je prvotimac ekipe iz Nemačke.

Široj javnosti postao je poznat po skandalu koji se dogodio u Kiseljaku pre nekoliko godina kada je flašom gađao džamiju, a onda se pravdao da je mislio da je to bila pekara.

- Znam da to izgleda glupo. S prijateljem sam tražio pekaru, želeli smo nešto da pojedemo. Iskreno, nisam shvatio da je to džamija, bilo je mračno. Poštujem svaku religiju. Odrastao sam s mnogim muslimanima, sada imam mnogo prijatelja među njima. Kao hrišćanin, poštujem svaku religiju - rekao je tada Ljubičić.

Dejan takođe igra za reprezentaciju Austrije, upisao je dva nastupa i postigao jedan gol.

"Zvezdaš" mu pravi društvo

HRVAT KOJI JE POSTAO JUNAK SRBIJE, BRAT MU GAĐAO DŽAMIJU, DRUŽI SE SA

EPA

 

Ljubičiću društvo u Beču pravi nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Filip Stojković koji je u mnogome pomogao Rapidu da se domogne proleća u Evropi.

Popularni Žule prešao je u redove austrijskog kluba direktno sa "Marakane" na leto 2019. godine nakon što je osvojio dve titule sa crveno-belima i dva puta igrao grupnu fazu Lige šampiona.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading