SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA "MARAKANU" Zvezda već može da slavi, ovo nikada nije uspela do sada!
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Lige Evrope nakon remija protiv Brage u Portugalu (1:1) i prvog mesta u grupi pored pomenute Brage, Ludogoreca i Midtjilanda.

ODMAH POSLE MEČA DEKIJEV TELEFON JE ZAZVONIO! Papi, bio si kao Žoze Murinjo!

Crveno-beli će tako po prvi put zaigrati na proleću u martu mesecu, takođe, prvi put u ovoj fazi nekog evropskog takmičenja. Dakle, crveno-beli su remijem u popularnom "kamenolomu" napravili najveći uspeh u 21. veku.

Da stvar bude bolja po crveno-bele stigla je poruka iz UEFA koja glasi: Šampion Srbije se nalazi na istorijskom 35. mestu najboljih klubova u Evropi. Nešto što je pre nekoliko godina bilo nezamislivo sada je postalo stvarnost.

SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA

FK Crvena zvezda

 

Crveno-beli su remijem, prvim mestom u grupi i direktnim plasmanom u grupi došli do čak 44 boda što im je omogućilo da preskoče Olimpijakos, Valensiju i Kopenhagen i sada se primaknu Zenitu na svega dva boda. 

To je dobro iz mnogo razloga, a glavni je tad da ukoliko odbrane titulu u Superligi, crveno-beli će vrlo verovatno biti povlašćeni u svakoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona. Trenutno se nalaze na prvom mestu ispod crte, a ukoliko se u prva tri kola desi neko iznenađenje ili Dinamo Zagreb i Bazel ne osvoje titule u svojim šampionatima, Zvezda će biti nosilac i u plej-ofu, što nikada do sada nije bio slučaj.

SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA

FK Crvena zvezda

 

Pored toga na "Marakanu" je stiglo nešto više od 2.500.000 evra, a protiv narednog rivala na proleće boriće se za još bodova, kao i nagradu od 1.800.000 evra koliko vredi plasman u četvrtfinale.

Do tada će se mirno spavati u Ljutice Bogdana, pa i posle toga jer crveno-beli su već ispisali istoriju.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading