LUDNICA U KOMŠILUKU! Slovenija ima novog šampiona, bivši reprezentativac Srbije slavi prvu titulu u istoriji! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Nisu mogli da zamisle bolji kraj sezone.

Fudbaleri Mure osvojili su prvu titulu u istoriji kluba iz Murške Sobote. Neverovatna završnica šampionata u Sloveniji donela je okršaj pomenute Mure i Maribora na "Ljudskom vrtu", a trijumf gostiju značio je veliku radost.

Maribor je poražen sa 3:1, a iako mu je bio dovoljan i remi, na kraju je titula otišla u ruke gostiju koji su za devet godina, koliko postoji klub, već uspeli da uđu u istoriju slovenačkog fudbala.

 

 

Klemen Šturm pogodio je u 33. minutu za vođstvo Mure, ali je do kraja prvog dela igre Jan Mlakar poravnao rezultat i doneo domaćinu rezultat vredan šampionske krune. Međutim...

Nino Kouter je možda i najboljom asistencijom u sezoni uposlio Mihaela Klepača u 75. minutu, a hrvatski internacionalac nije mogao da izabere bolji trenutak za prvi pogodak u sezoni. Samo tri minuta kasnije pobedu je potvrdio Luka Bobičanec iz penala i slavlje je moglo da počne.

 

 

Treba dodati da je član ekipe Mure i nekadašnji zlatni orlić Staniša Mandić koji je odlučio da umesto za Srbiju igra za reprezentaciju Crne Gore. On je zimus stigao na "Fazaneriju", pa je usled povrede preskočio dobar deo utakmica. Ipak uspeo je da se na poslednjih 6 mečeva tri puta upiše u strelce.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading