"PANTERI" PREZNOJILI ZVEZDU Ivanovićeva partija iz snova za nastavak pobedničke serije crveno-belih na Jadranu
ABA liga/Dragana Stjepanović

Možda jesu doživeli još jedan neuspeh u Evroligi porazom od Real Madrida i došli do četvrtog poraza, ali crveno-beli igraju bez greške na Jadranu, pa je posle duela sa FMP-om skor 3:0. Odlična timska partija tima Vladimira Jovanovića krunisana je na najbolji mogući način. Odličan meč odigrao je Nikola Ivanović, dok je Luka Vildoza nastavio da oduševljava "zvezdaše" po dolasku u novi klub.

Crveno-beli su nešto lošije otvorili meč i dopustili rivalu da ode i na "plus osam". Raspucan je bio sjajni Trent Frejzer koji je bio neuhvatljiv za odbranu domaćih. Odlično ga je pratio mladi Šaranović koji je sa dve trojke omogućio da "panteri" odu na mali odmor sa prednošću.

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

Nestarnih 10 minuta odigrao je Nikola Ivanović koji je u drugoj deonici ubacio 13 poena i omogućio Zvezdi da na odmor ode sa dvocifrenom razlikom. FMP se, ipak, nije predavao tek tako. Frejzerova partija sezone nastavila se i u drugom poluvremenu. Uspeli su gosti čak da pred poslednjih 10 minuta priđu na četiri razlike i pored toga što je u jednom momentu bilo "plus 16".

Kada je bilo bitno Luka Vildoza je pokazao zašto je doveden. Hladnokrvni Argentinac pogodio je dve jako bitne trojke i slomio otpor gostiju za četrvrtu pobedu šampiona ABA lige.

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

Kod Zvezde najbolji su bili Ivanović sa 22 i Vildoza sa 14 poena, dok je najefikasniji pojedinac meča bio je Frejzer sa 27, a pratio ga je Valinskas sa 10 postignutih poena.

 

CRVENA ZVEZDA - FMP 83:77 (24:25, 25:13, 17:19, 15:15)

Hala: Aleksandar Nikolić, Sudije: Uroš Obrknežević, Vladimir Vesković, Marko Pecelj

CRVENA ZVEZDA: Holand, Vildoza, Lazarević, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Raduljica, Ivanović, Marković, Petrušev, Bentil.

FMP: Frejzer, Bič, Pavićević, Stepanović, Nerandžić, Šaranović,  Simović, Izundu, Janković, Dženkins, Vujičić, Valinskas.

KRAJ!

ČETVRTA ČETVRTINA:

39. minut - Ivanović je iznudio faul, a onda pogodio oba penala - 83:75.

38. minut - Izundu zakucava na sjajan način! Na nešto više od dva minuta do kraja gosti na "minus šest".

36. minut - Trojka Dženkinsa, a onda na isti način uzvraća Vildoza. 

34. minut - Vildoza za tri! Argentinac šalje crveno-bele ponovo na dvocifrenu razliku. Jako dobra rola novog pleja Zvezde.

33. minut - Posle skoro tri minuta bez poena, Dobrić to seče trojkom i šalje Zvezdu ponovo na osetniji plus - 71:64.

31. minut - Poeni Čarlsa Dženkinsa i eto gostiju posle dužeg vremena na "samo" četiri poena razlike.

TREĆA ČETVRTINA:

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

30. minut - Valinskas siguran sa penala i gosti se vraćaju na jednocifrenu razliku - 68:59. Onda za kraj treće deonice Frejzer za tri!

29. minut - Ivanović za tri! Sjajna partija Crnogorca, možda i najbolja od dolaska na Mali Kalemegdan. OVvo mu je bio 20. poen.

28. minut - Luka Mitrović uz kontakt za upisuje 12. poen na meču. Zvezda čuva osetniju prednost. Nakon toga Frejzer lagano sa distance.

26. minut - Stepanović upisuje 10 poena na meču nakon odličnog dodavanja Frejzera - 63:53.

24. minut - Prvo trojka Bentila, a onda i Frejzera. Nastavlja se revolveraški obračun.

23. minut - Martin siguran pod obručem - 56:46.

22. minut - Prvi poeni za goste u nastavku stižu preko Šaranovića, a onda Frejzer u mini seriji 4:0 spušta razliku na osam poena.

21. minut - Kako drugačije nego poenima Ivanovića počinje drugo poluvreme. 

DRUGA ČETVRTINA:

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

20. minut - Simović pogađa uz faul, a onda siguran i sa dodatnog bacanja. Nakon njega i Nerandžić donosi poene sa penala za goste, doduše, samo jedan.

19. minut - Odličan napad Zvezde i ponovo Ivanović! Sada trojka! Ne može ništa da promaši Crnogorac! Gosti odgovaraju preko Frejzera. Okršaj njega i Ivanovića.

18. minut - Ivanović u centru pažnje u ovoj četvrtini. Fauliran na šutu za tri plej Zvezde koji pogađa sva tri puta i sada već ima 12 poena.

17. minut - Ivanović sa penala dolazi do devet poena i po prvi put Zvezda dvocifrena na današnjem meču.

16. minut - Šaranović ponovo za tri, a onda Ivanović iz teške pozicije dolazi do svog osmog poena u drugoj četvrtini.

15. minut - Ivanović za tri! Dobra rola u drugoj deonici reprezentativca Crne Gore. Onda i Bentil za Mitrovića i brzih 5:0 domaćih za 37:30.

14. minut - Odlično izgrađen napad FMP-a koji je završen trojkom Šaranovića. Nakon toga Frejzer na odličan način dolazi do svog 10 poena i vraća goste u igru.

13. minut - Dva poena Martina sa linije slobodnih bacanja i Zvezda ide na "plus pet". Nakon toga na identičan način poene upisuje i Nikola Ivanović.

12. minut - Sada asistira Argentinac za Holanda koji pogađa.

11. minut - Vildoza sa penala vraća Zvezdu u prednost.

PRVA ČETVRTINA:

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

10. minut - Vildoza za tri! Argentinac uspeva da prodrma crveno-bele. Brzih pet poena za izjednačenje.

9. minut - Vildoza, pa onda Martin i Zvezda se vraća u igru.

8. minut - Nastavlja se serija gostiju. Frejzer za tri i 8:0 za samo minut igre. Uspeo je Holand na drugoj strani da uzvrati, ali Valinskas još jednom lagano polaže.

7. minut - Prvo trojka, a onda odlična kontra Valinskasa koji sa brzih pet poena donosi najveću prednost FMP-u na današenjem meču - 14:19.

6. minut - Bou Bič za tri! FMP ponovo preuzima vođstvo, ali Mitrović lagano polaže na asistenciju Dobrića.

5. minut - Filip Petrušev vraća prednost Zvezdi. Odličan reprezentativac Srbije na ofanzivnom skoku, a onda poentira uz faul. Pogodio je i dodatno bacanje.

4. minut - Mini serija Stefana Jankovića koji sa brza četiri poena donosi prednost gostima - 7:11. Smanjuje Mitrović svojim prvim poenima na meču.

3. minut - Prvo je trojku pogodio Frejzer, a onda odmah stiže odgovor Ognjena Dobrića.

2. minut - Promašuje Luka Mitrović, ali ispravlja to Bentil. Onda se i Bič upisuje u listu strelaca sa slobodnih bacanja.

1. minut - Meč počinje poenima Bena Bentila, a na drugoj strani uzvraća Frejzer.

18.00 - Utakmica je počela!

17.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećenog meču 4. kola Admiral Bet ABA lige između Crvene zvezde i FMP-a. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz hale "Aleksandar Nikolić".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading