U sudaru dva aviona u toku leta, jedan je pukao na pola, dok iz drugog se pilot katapultirao! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Dve male letelice sudarile su se u sredu u vazduhu, prelomivši jednu gotovo na pola, dok iz drugog aviona pilot je bio prinuđen da iskoči padobranom. Neverovatno je da je pilot teško oštećene letelice samo verovao da je došlo do kvara motora i zatražio je sletanje na mali aerodrom u Denveru, nakon čega su uspešno sleteli i shvatili veličinu štete. 

Još čudesnije, u sudaru nije povređen ni jedan od pilota ni putnik u jednom od aviona. 

Zvaničnici na licu mesta izjavili su da je ovo zaista izuzetan događaj, jer padovi aviona koji putuju velikim brzinama u vazduhu retko imaju srećan kraj.  

"Svaki od ovih pilota mora odmah da kupi srećku", rekao je zamenik šerifa okruga Arapahoe Džon Bartmann, govoreći za AP Njuz. 

Sada je u toku istraga kako je došlo do ovog sudara. Sudari aviona u vazduhu su neverovatno retki, sa preciznom kontrolom letenja, opremom i oštrim očima pilota koji se čvrsto drže van staza drugih letelica. Poslednji sudar u vazduhu koji se dogodio bio je u maju 2019. godine. Ovaj sudar bio je daleko porazniji, sa šest smrtnih slučajeva i mnogo teže povređenih, tako da je ovo zaista sretan dan za ljude koji su uspeli da ostanu nepovređeni. 

 

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading