UBIJETE DESETORO DECE, PA ODETE DA JEDETE Srpski glumac prvi put o potresnim detaljima sa snimanja filma "Dara iz Jasenovca"
Foto: ATA Images

Glumac Igor Đorđević iznova osvaja srca publike svojim talentom, a na radost mnogih u proteklih nekoliko godina imali smo prilike da ga gledamo u više od deset serija, kao i u filmu “Dara iz Jasenovca”, gde je igrao ozloglašenog zapovednika ustaškog logora.

Naime, glumac ističe da nije bilo lako ući u um takve osobe.

- Izbrisao sam sve iz svoje glave, sekund nakon što smo završili snimanje. To je jedini način da se ide dalje. Stvar je u tome da ste morali da dovedete sebe u takvo stanje, da ta uniforma i okruženje koje je napravljeno, sa svom tom decom u logoru, da treba da se osećate dobro, a ne da se naterate. Da to što ćete da ubijete desetoro dece i nakon toga otići da jedete, da za vas to ništa ne znači. Jungova teza je da svaki čovečji um ima senku i da je svaki čovek sposoban da nanese zlo, samo su stvari, okolnosti i način na koji mi osvestimo to - kaže glumac, koji ne bi gledao film, ali nije mogao da ga izbegne.

UBIJETE DESETORO DECE, PA ODETE DA JEDETE Srpski glumac prvi put o potresnim detaljima sa snimanja filma

Foto: Printscreen/instagram

 

- Bilo je svakojakih vrsta katarzi jer je to stvarno... Ne znate koliko čovek može da uradi dobrog, ali za zlo, eto to je granica... Kada prolazite kroz to, onda vam treba jedno čišćenje, bilo je naporno, ali je ta priča morala da se ispriča i najgore što možemo da uradimo je da žmurimo i okrećemo glavu od toga i kažemo: “Ne, ne, mi nismo takvi. Ne bismo to nikada uradili”. Jer u tim okolnostima je pitanje da li biste bili Šindler koji spasava Jevreje, da ste odrasli u Nemačkoj, ili biste bili onaj koji pritiska dugme ili čuvar, a verovatnoća je ogromna da biste bili čuvar - rekao je on.

BILA JE SE*S SIMBOL JUGOSLAVIJE Nestala je iz javnosti, napustila Srbiju, rekla da ne želi više da glumi, a onda se desio neviđeni preokret

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading