Kafić u kome je sniman film Čudesna sudbina Amelije Pulen
Foto: Alo

Ako ste odrastali 2000-ih godina, sigurno je da ste više puta gledajući televiziju naleteli na film ,,Čudesna sudbina Amelije Pulen". 

Ovo planetarno popularno ostvarenje napravio je pravi bum među publikom - drugačiji, nesvakidašnje romantičan, sa posebnim fokusom na detalje, uronjen u magični Pariz sa kojim je neodvojivo povezan, ovaj film je dirnuo srca mnogih i zauvek kupio simpatije.

Tada malo poznata, a danas čuvena Odri Tatu, bila je savršen izbor za ulogu Amelije Pulen, konobarice iz Pariza koja kroz život hoda sanjareći.

Kafić koji je poslužio za potrebe snimanja, ostao je u pamćenju svih koji su uživali u filmu, kako po neobičnom enterijeru (a opet tipičnom za Pariz), tako i po stalnim gostima koji su u njega svraćali.

Ono što možda nije toliko poznato jeste da je ovaj kafić zauvek promenilo snimanje čuvenog filma. Enterijer danas nije identičan, iako je čuveni šank ostao isti, ali je u slavu filma dodato mnogo detalja neraskidivo vezanih za Ameli Pulen.

Kafić se nalazi na Monmartru, toplo ušuškan na uglu ulica popločanih kaldrmom i svakodnevno privlači turiste zaljubljene u kultni film.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading