Flaša u točku
Foto: Printscreen/youtube.com/Smart Fox

Iako može delovati bezazleno, ovo može biti deo podmuklog trika koji koriste lopovi automobila.

Najgora stvar koju možete učiniti je da odmah pozovete policiju. Dok oni stignu, potencijalni lopov će već biti daleko, a vi ćete se suočiti sa objašnjavanjem zbogš čega ste pozvali.

Ovaj trik sa plastičnom flašom funkcioniše na sledeći način: većina vozača neće primetiti flašu prilikom obilaska vozila pre pokretanja. Kada pokrenu motor i krenu, flaša između točka i blatobrana pravi izuzetno neprijatan zvuk.

Vozač će najčešće izaći da proveri o čemu se radi, ostavljajući vozilo otključano i motor uključen. To je savršena prilika za lopova da brzo uđe u vozilo i odveze ga daleko.

Dakle, ako primetite plastičnu flašu u svom točku, odmah je uklonite. Ako slučajno ne primetite flašu, ali čujete čudnu buku prilikom pokretanja vozila, nemojte ostavljati vrata otvorena i motor uključen dok proveravate.

Prekinite kontakt, zaključajte vrata i stavite ključ u džep pre nego što proverite šta je uzrokovalo zvuk.

Zapamtite, većina kriminalaca traži lak plen. Ostavljeno vozilo s uključenim motorom i otvorenim vratima je upravo takva prilika. Ne budite lak plen - budite pažljivi i preduzmite mere opreza kako biste zaštitili svoje vozilo i imovinu.

Kada prilazite svom vozilu i primetite plastičnu flašu zaglavljenu između točka i blatobrana, trebate biti oprezni.

BONUS VIDEO  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading