"MUŠKI  BRUSHALTERI" NAPRAVILI HAOS NA INTERNETU Evo čemu služe, zašto ih fudbaleri nose, a od cene vam neće biti dobro (FOTO)
EPA

Jedan korisnik društvene mreže Tviter objavila je fotografiju Nemanje Gudelja kako nosi nešto što je ona nazvala "muški brushalter" i tako pokrenuo lavinu komentara.

Njemu nije bilo jasno koja je svrha istih, a odgovori su se nizali. Jedina prava istina je da se radi o stezniku koji u sebi ima instaliran čip, uz pomoć kog se može meriti svaki pokret fudbalera, od njegovog disanja, do toga koliko je pretrčao, kako mu kuca srce...

Osim spomenuta tri elementa, važno je reći kako svaki uređaj ima GPS i GLONAS sastav praćenja putem satelita. Na tzv. grudnjaku glavni uređaj ili centralni čip smešten je između karlice i vrata.

 

 

- Čitav uređaj prati podatke vezane za trčanje, ali beleži i svaki pokret sportiste. To je posebno važno na treninzima, na kojima moramo jako paziti, pri obradi podataka, u kojem je trenutku bilo zagrravanje, kada je počeo trkački deo treninga i od kada do kada je trajala igra s loptom. Tek nakon toga odaberu se parametri i u pravilu se podaci svih igrača obrađuju jako brzo. Već pola sata nakon treninga dobijemo sve željene informacije i trener ima uvid u svaki detalj - objasnio je hrvatski trener Karlo Reinholz u razgovoru za "tportal".

Ove moderne sportske grudnjake danas u svetu koristi sve više sportista u fudbalu, košarci... a među njima i Crvena zvezda, Partizan, pa i reprezentacija Srbije.

Što se tiče cene, ovaj "brushalter" košta čak 3.000 evra što dovoljno govori da je namenjen isključivo u profesionalne svrhe.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading