RASVETLJENA FILMSKA PLJAČKA U ATINI Pink Panteri iz Srbije ukrali 24 roleksa za manje od 100 SEKUNDI!
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Grčka policija rasvetlila je filmsku pljačku u Atini 20. decembra iza koje je stajala ozloglašena banda „Pink panteri“. Zbog sumnje da su ukrali 24 „roleksa“ vredna 135.000 evra uhapšeni su Srbin i Grk, dok su još trojica državljana Srbije identifikovana i za njima se traga.

Osumnjičena petorka tereti se za zločinačko organizovanje, razbojništvo, tešku krađu, kao i za kršenje zakona o oružju. Kako je pokazala istraga, za pljačku su pažljivo i u tu svrhu nabavili pištolj, čekić, fantomke i dva motora koja su ukrali i iznajmili su stan koji su koristili kao štek.

RASVETLJENA FILMSKA PLJAČKA U ATINI Pink Panteri iz Srbije ukrali 24 roleksa za manje od 100 SEKUNDI!

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Kako bi policiji otežali lociranje i povezivanje sa krivičnim delima, trojica državljana Srbije ušli su na teritoriju Grčke dosta vremena pre pljačke i napustili zemlju neposredno nakon nje. U zemlju su ušli različitim datumima i preko različitih graničnih prelaza. Za kretanje pre i posle pljačke koristili su iznajmljena vozila kako bi otežali i lociranje i identifikaciju - navodi portal „prototema“

Pljačku su izveli 20. decembra u 10.52. Provalili su u prodavnicu „Rileks“ koja se nalazi u Ulici Kolokotroni u Atini, gde su uklonili ukupno dvadeset četiri sata ukupne vrednosti oko 135.000 evra. Potom su pobegli na ukradenim motociklima.

Vođa bande na srpskoj poternici

Kao vođa bande označen je Srbin S. P., koji je aktivan član međunarodne kriminalne bande poznate kao „Pink panteri“. I ranije je hapšen zbog sličnih pljački koje je počinio 2017. godine u zlatari u Švajcarskoj, ali i zbog učešća u razbojništvu u zlatari u Sloveniji 2016. godine. Za njim traga i Srbija, i to zbog brojnih krivičnih dela, uključujući razbojništvo i krađu. Na poternici Srbije nalazi se još jedan uhapšeni Srbin, R. J., koji se sumnjiči za više krivičnih dela, uključujući razbojništvo, kao i trgovinu oružjem i eksplozivnim napravama.

- Srbin star 63 godine pretvarao se da je mušterija i rukom pokazao radniku obezbeđenja da želi da uđe unutra. Videvši starijeg čoveka i ne sluteći šta se sprema, ovaj je otvorio vrata. Tada su za Srbinom uletela još trojica maskiranih pljačkaša - prenose grčki mediji.

Uz pretnju pištoljem, oni su razoružali radnika obezbeđenja, a zatim počeli čekićem da razbijaju staklene vitrine da bi došli do satova. Kako su prenosili mediji, pljačka je trajala svega 100 sekundi, nakon čega su pobegli motorima. Pljačkaš koji se pretvarao da je mušterija takođe je izleteo za njima i udaljio se pešice ka Trgu Sintagma.

RASVETLJENA FILMSKA PLJAČKA U ATINI Pink Panteri iz Srbije ukrali 24 roleksa za manje od 100 SEKUNDI!

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Plan savršen, ali očajno izveden

Iako su dobro isplanirali pljačku, ispostavilo se da je nisu savršeno izveli.

Kako prenose grčki mediji, lopovi su za sobom ostavili čekić kojim su razbijali izloge, a navodno su ostavili DNK dok su tukli radnika obezbeđenja. Takođe, policija je pronašla oba motora koja su korišćena za pljačku i nakon veštačenja oni su vraćeni vlasnicima. Na kraju sigurnosne kamere snimile su vođu bande kako nekoliko trenutaka pre pljačke prolazi pored prodavnice i osmatra je.

- Slika koja je objavljena u javnosti pokazuje vođu bande s leđa. Policija, međutim, ima više fotografija pljačkaša na kojima se vide njihova lica - navodi „prototema“.

Policija je saopštila da je svaki član bande imao svoju ulogu. Najstariji Srbin delovao je kao trojanski konj. Motore za pljačku ukrao je 47-godišnji Srbin, koji je kasnije čekićem razbijao vitrine i uzeo satove.

- U pitanju je aktivni član „Pink pantera“ sa vezama u raznim evropskim zemljama koje su mu pomogle da se reši ukradenih satova. Njemu je u krađi motora pomagao drugi Srbin koji je stalno nastanjen u Grčkoj i koji je bio spona između bande i Grka. Tokom pljačke on je napolju čuvao stražu. On je, takođe, aktivan član „Pink pantera“ - prenosi „prototema“.
 

Našli im kokain i perike

Grčka policija uspela je da sredinom nedelje uhapsi dvojicu razbojnika u Pireju i Gerakasu. U pitanju su  Grk i Srbin stari po 35 godina. Pretresom njihovih stanova policija je pronašla i zaplenila pet skupocenih mobilnih telefona, odeću i obuću koju su nosili prilikom pljačke, perike i par rukavica, motociklističku kacigu, paketić s kokainom težine 6,9 grama, kesicu s marihuanom, inostrana dokumenta...

Četrdesetosmogodišnji Srbin je napao radnika obezbeđenja, dok ih je Grk držao na nišanu. On im je pretio na grčkom kako bi zavarao trag i naveo policiju da posumnja da su pljačku izvršili lokalni kriminalci.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading