mladenvac
Foto: Printscreen/MUP

"Pobio sam sad ljude, pa ću i vas ako me ne budete vozili gde kažem!"

Ovo je rekao U. B. (20), osumnjičen da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio osmoro mladih i ranio 14 ljudi, kada je sa bombom u ruci oteo taksi u kom je bila stranka. Podsetimo, U. B. je, kako se sumnja, počinio masakr hicima iz kalašnjikova i po sopstvenom priznanju "pucao je da zaplaši meštane dva sela kod Smedereva i Mladenovca, jer ga ogovaraju i omalovažavaju".

Svedočila u tužilaštvu

Devojka, Jelena A. (19) koja je bila talac osumnjičenog masovnog ubice, opisala je agoniju kroz koju je prošla, a koja je trajala puna tri sata! Ona je na početku razgovora objasnila da ona nije trudna, kao što su to svi mislili.

- Ja nisam u drugom stanju, to sam slagala otmičara, u nadi da me neće ubiti ako zna da čekam bebu. To sam uradila da bih sačuvala svoj život, ali i život taksiste - rekla je ova devojka.

Jelena A. jedna je od 50 svedoka u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Smederevu vodi protiv U. B., a danas je dala izjavu u ovoj instituciji. Po izlasku iz zgrade tužilaštva, ona je opisala svoj susret sa, u tom trenutku, najtraženijim i najopasnijim beguncem u Srbiji!

- Te večeri, oko 22.30, krenula sam taksijem iz Smedereva kod verenika na Ub, i dok sam sa taksistom komentarisala zbog čega li na putu ima toliko policije i Hitne pomoći, na naplatnoj rampi Mali Požarevac, na kojoj smo stajali, videla sam krupnog mladića u plavoj majici kako izlazi iz šumice - kaže ova hrabra devojka i dodaje da je tada pomislila da mladić radi na naplatnoj rampi.

- Ispred nas su bila dva vozila, a taj mladić je ubrzanim hodom ušao u taksi. Seo je pored mene na zadnje sedište, a u ruci je držao bombu! - prisetila se Jelena A. za medije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading