POTVRĐENA PRESUDA PEDOFILU IZ NOVOG SADA Dobio osam i po godina robije!
Foto: MUP Srbije

Presudom Višeg suda u Novom Sadu potvrđena je presuda Osnovnog suda u Novom Sadu doneta u krivičnom postupku protiv okrivljenog V. M. (45) iz Novog Sada, kojom je oglašen krivim za četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje.

Ovaj četrdesetpetogofišnjak je pravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu od osam i po godina zatvora, a izrečena mu je mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa maloletnim oštećenima. Zabranjeno mu je da se oštećenima približi na udaljenosti manjoj od 100 metara, zabranjen mu je pristup u prostorije oko mesta stanovanja i mesta rada - školovanja svih oštećenih, kao i svako dalje uznemiravanje i komunikacija sa oštećenima u roku od tri godine od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja mere.

Na osnovu člana 7. Zakona o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima, kako navode u Osnjnpovnom sudu u Novom Sadu, prema okrivljenom će se nakon izdržane kazne zatvora sprovesti posebne mere i to: - obavezno javljanje Policijskoj upravi Novi Sad i Upravi za ivršenje krivičnih sankcija, - zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletna lica (vrtići, škole i slično), - obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta i ustanova, - obavezno obaveštavanje o promeni prebivališta, boravišta, radnog mesta kao i putovanja u inostranstvo Policijskoj upravi Novi Sad, i da će se navedene mere sprovoditi najduže 20 godina posle izvršene kazne zatvora.

Posle isteka svake četiri godine od početka primene posebnih mera, sud će po službenoj dužnosti, odlučiti o potrebi njihovog daljeg sprovođenja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading