HAPŠENJE ZBOG ZLOUPOTREBE SLUŽBENOG POLOŽAJA Rukovodeći u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo od majke zatvorenika tražio novac
MUP

U nastavku borbe protiv korupcije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su B. H. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

On se sumnjiči da je, u periodu od 16. juna do 21. septembra 2021. godine, zloupotrebio službeni položaj, tako što je kao zaposleni na rukovodećem radnom mestu u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo, stupio u kontakt sa jednim pritvorenikom kome je iz svoje kancelarije omogućio da u više navrata telefonira bez znanja i saglasnosti suda.

Od pritvorenikove majke je, kako se sumnja, u više navrata zahtevao novac u iznosu od 5.000 evra, kako bi posredovao da se ovom pritvoreniku omogući ostanak u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo i nakon pravosnažnosti presude, a sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading