"NEĆU DA ROBIJAM ZBOG PSIHOPATE" Belivuku pozlilo pred podizanje optužnice, plaši se samo jednog!
Printscreen

Prema nezvaničnim saznanjima, Belivuk najviše strepi od članova grupe koji su direktno učestvovali u zločinima i mučili i ubijali ljude. On strahuje da bi mogli da progovore kako bi pokušali da dobiju manje zatvorske kazne, a navodno je poslednjih dana veoma loše.

"Pokazuje nervozu i zabrinutost. Strahuju od članova koji nisu direktno učestvovali u ubistvima, boje se da će progovoriti", otkriva sagovornik.

U ovom trenutku praktično svaka nova informacija o zločinima i kriminalnim poslovima ovog klana je potvrđivanje još gore presude, ali i otkrivanje širih poslova sa narkoticima u kojima su Belivuk i Miljković bili samo jedan deo velike mreže.

"Neću da robijam zbog psihopate"

Kako navodi izvor, u celom vrhu beogradskog dela grupe vlada prava pometnja. S druge strane deo pripadnika klana koji nisu ubijali suparnike, počinju da govore da "neće zbog 'Marka psihopate' (Miljković) da leže više nego što bi mogli dobiju", a mnogi smatraju da bi svedočenjem o zločinima u kojima nisu učestvovali mogli da smanje svoje kazne.

"Nisam ubio, nosio sam telo... Umesto 40 godina, mogu da dobijem 10", otkriva izvor kako su članovi grupe počeli da razmišljaju, a kako navodi, Velja Nevolja nije očekivao sve ovo.

"On je slepo verovao advokatima koji su ga uveravali da nema slučaja, da nema ničeg. Belivuk je bio apsolutno ubeđen da je bezbedan. To je sada srušena iluzija i on je u panici. U najboljem slučaju izlazi iz zatvora u kasnim sedamdesetim", kaže izvor.

Uzdao se u "nema tela, nema dela"

Šest meseci otkako su uhapšeni Belivuk i Miljković situacija je mnogo drugačija. Na početku su i Velja Nevolja i Miljković bili sigurni da protiv njih neće biti dokaza ni za jedno ubistvo. Verovali su u svoj model ubistava - nema tela, znači nema ni dela. Prvo su bili veoma opušteni, međutim to sve je veoma kratko trajalo.

Prvi znak da se njihov, kako su verovali, "odličan scenario" raspada bilo je pronalaženje snajpera i DNK tragova jedne od žrtvi klana u šteku na stadionu Partizana u Humskoj ulici. I posle toga pokušavali su da se, kako tvrde dobro upućeni izvori, "drže". Međutim, kada su saznali da je tajna prostorija u njihovoj kući strave u Ritopeku otkrivena, Belivuku je pozlilo.

Vođe svirepog kriminalnog klana su verovale da istražni organi ovu, posebno izgrađenu i ozidanu sobu, neće pronaći. Međutim, jedan od pripadnika klana postao je svedok-saradnik i otkrilo je kako se do tajne sobe, ili "mesare" i "klanice", kako su je zvali pripadnici klana, dolazi. U toj prostoriji pronađeni su mnogobrojni tragovi, oružje, mašina za mlevenje mesa, DNK i drugi dokazi.

Optužnica već sutra 

Podsetimo, tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić saopštio je da će optužnica protiv klana Velje Nevolje i Marka Miljkovića biti podignuta u petak, 30. jula.

Ona je najavio da se istraga vodi protiv 31 okrivljenog i da je nakon početka februara proširena u još pet navrata, protiv istih ili novih lica. Njeni pripadnici se terete za zločinačko udruživanje, pet teških ubistva, trgovnu drogom, trgovinu oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.

U medijima su tokom istrage prikazane brojne fotografije na kojima se vide mučenja žrtava, kao i sakaćenja tela i tela brutalno ubijenih muškaraca u kući strave u Ritopeku.  Do sada je istraga protiv klana vođenja zbog sumnje da su ubili Milana Ljepoju, Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovića Piksija, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Djordje

31.07.2021 18:36

"Izlazi iz zatvora u njegovim sedamdesetim"?! Da li je moguce da ce ovaj monsrum da ikada izadje iz zatvora?! Kakva smo mi to drzava?! Nema te zemlje na ovom svetu osim srbije gde bi ovaj bolesni koljac ikada ugledao svetlost dana! Kakve zakone mi to imamo?!