Svi imaju slabu tačku: Otkrijte kojim bolestima ste skloni na osnovu Zodijaka
Foto: Shutterstock

Ovan

Češće od drugih znakova naginjete glavoboljama i  poteškoćama s očima i ušima. Skloni ste neuralgijama, groznicama i upalnim procesima. Morali biste redovno da odlazite na stomatološke preglede i održavate higijenu usne duplje. Vrlo ste ponosni i neretko vas muči strah od neuspeha što vam stvara dodatna opterećenja.

Zato žurite i brzate sa svime što radite. Takvo ponašanje može biti uzrok udaraca i manjih povreda. Smiriće vas redovno bavljenje sportskima aktivnostima. Ali snaga živi u vama, u vašoj planeti Marsu koji vam omogućuje brz oporavak nakon bolesti. Snažna životna sila u vama ne dopušta vam da se predate ničemu, pa ni zdravstvenim smetnjama.

Bik

Vrat i grlo vaše su osetljive tačke. Ukočenja su izvesna u gornjem delu kičme, možete da patite od angine i imate smetnje s glasom, odnosno glasnim žicama. Već u detinjstvu podložni ste infekciji krajnika koje ste morali da operišete. Osetljivi ste na hladnoću, ‘napadaju’ vas prehlade praćene kašljem, a imunitet vam pada u zimskim mesecima, naročito u februaru.

Vaš znak je povezan i s poremećajima u ishrani, kao i hormonalnim smetnjama. Štitna žlezda koja se takođe nalazi pod pokroviteljstvom vašeg znaka pa joj morate posvetiti više pažnje. Preporučuje se redovno bavljenje sportom i zdrava, uravnotežena ishrana.

Blizanci

Vaš znak vlada rukama, ramenima, šakama, delom i plućima. Uvek ste u nekom pokretu, radite nekoliko stvari istovremeno, a kada mirujete previše razmišljate. A taj ‘superbrzi’ ritam života i zavisnost od razmišljanja ponekad može biti izvor velike mentalne napetosti.

Morate sebi da nađete vreme za opuštanje, dan u kojem ćete pobeći od svih obaveza i odmoriti se od sopstvenih misli. Pomalo haotičan i užurban način života može dovesti do psihosomatskih promena, a pritom su vam najosetljiviji disajni putevi, naročito sinusi.

Kao Blizanac možete naginjati alergijama i češće oboljevati od bronhitisa. Ako ste pušač, prekinite s tom lošom navikom i naučite da se odmarate. Meditirajte, bavite se jogom…

Rak

Senzibilni ste i sve što vas potrese, uznemiri ili pozitivno dotakne, osećate u stomaku. To područje kao da je vaš životni kompas, detektor koji vas upozorava na opasnost, ali i na dobre stvari. Zato tu leži i veliko opterećenje, pa ste osetljiviji na bolesti stomačne duplje.

Preporučuje se da pazite na ishranu, uzimate probiotike, pijete čaj od kamilice ili đumbira. Ženama Rakovima su osetljive i grudi, pa je pametno da se jednom godišnje podvrgnu mamografiji i ultrazvuku.

Budući i da ste izuzetno osetljivi i skloni naglim promenama raspoloženja, za vas je važno kretanje, boravak u prirodi i aktivan način života. Na taj način ćete se uspešno boriti s pasivnošću, crnim mislima i zabrinutošću.

Lav

Vaš planeta Sunce daje vam mnogo vitalnosti i dobrog zdravlja, ali svi, pa tako i vi imate neku slabu tačku. Vaš znak vlada srcem i grudnim košem, kao i leđima. Kad ste uznemireni, verovatno osetite ubrzano lupanje srca i možda češće od drugih posećujete lekare zbog aritmije i sličnih smetnji.

Ponekad vam i visoki pritisak može zadavati teškoće, zato je bitno izbeći akumulaciju stresa i napetosti. Redovne masaže, kao i fizička aktivnost, naročito pilates mogu pomoći kod ukočenja i bolova u leđima.

Očvrsnite leđne mišiće i barem se jednom nedeljno se podvrgnite medicinskoj masaži. Koristite i prirodne preparate protiv opadanja kose, naročito u srednjem dobu.

Devica

Osoba ste koja puno razmišlja, duge sate provodi u analizama svega što joj se događa, a to može biti izvor stalnog nemira i opterećenosti. U vašem slučaju neke zdravstvene smetnje mogu biti psihosomatske prirode, naročito ako ste duže vreme nezadovoljni i opterećeni.

Osoba ste koja se vezuje uz svoje misli i zato je bitno obratiti pažnju na njihovu istinitost i manje se brinuti oko onoga što dolazi sutra.

Pod ingerencijom vašeg znaka nalazi se probavni trakt i nervni sistem. Skloniji se nadutosti, neredovnoj stolici, zato je naročito važno izbegavati ugljene hidrate, piti puno vode i više jesti kuvanu i nezačinjenu hranu.

Vaga

Vaš znak vlada bubrezima, donjim delom leđa i kožom. Možda su vam zvezde poklonile poseban blagoslov lepe kože i skoro porculanskog tena, ali činjenica je da s vremena na vreme možete imati i nekih problema s kožom, kao što su alergijske reakcije, dermatitis, seboreja i sl.

Naime u vašem slučaju upravo se na koži manifestuju psihičke ili zdravstvene smetnje. Osim toga skloniji ste prekomernom zadržavanju tečnosti u telu, pa morate da pijete više vode, izbegavate presoljenu hranu, konzervirane namirnice i slane sireve.

Osetljiva vam je i bešika, skloni ste stvaranju kamenaca u bubrezima i sl. Zabrinutost često vodi u migrene. Redovno bavljenje jogom može vam pomoći da se bolje osećate.

Škorpija

Vi ste izdržljivi, puni energije i jedan od vaših blagoslova je odličan oporavak od svih problema, pa i onih zdravstvenih. Vaše područje su genitalni organi, bešika, prostata, žuč, debelo crevo i rektum. Skloniji ste genitalnim infekcijama, pa praktikujte siguran seks.

Kao i Vaga, naginjete upalama mokraćnih puteva i stvaranju kamenaca i bubrezima. Emocionalno stresne situacije mogu uticati na vaš libido, a kod muškaraca i na probleme s erekcijom.

Bavljenje intenzivnim sportskim programima, kao što su borilački sportovi ili redovni odlazak u teretanu neophodno su važni za vaše psihičko i fizičko zdravlje. Na taj način rešavate se nakupljenog stresa i viška energije.

Strelac

Pozitivan efekat vaše planete Jupitera ogleda se u pozitivnoj životnoj energiji, entuzijazmu i optimizmu, a zdravstveni problemi i životne krize nastaju tek kad izgubite veru u sebe. Zato je dobro posvetiti se ličnom i duhovnom razvoju čime ćete znatno podići kvalitet svog života.

Vaša područja organizma su jetra, kukovi i bedra. Trebali biste izbegavati prekomerno konzumiranje alkohola i lekova i iz ishrane izbaciti masnoće.

Osim toga skloniji se gihtu i išijasu. Češće od drugih podležete sportskim povredama. Živite brzo, a ubrzani i stresni tempo života ima svoje posledice. Obavezno je bavljenje sportom!

Jarac

Osoba ste koja vodi računa o svom zdravlju, što je odlično, ali ponekad tome može biti razlog i hipohondrija. Da, strahovi jesu vaši najveći neprijatelji, a posledice takvog života se mogu odraziti na vašu psihu. Lako ćete upasti u depresivna i teskobna stanja.

Naučite da se opustite, odbacite stvari koje vas opterećuju i koče u napretku, uzimajte redovno vitamin B12, neka istraživanja govore o njegovoj efikasnosti u lečenju anksioznosti. Vaš znak vlada kostima i zglobovima.

U poodmaklom dobu naginjete reumatizmu. Preporučuje se konzumacija kalcijuma i C vitamina. Vama je potrebna svetlost, ne zatvarajte se unutar četiri zida, izlažite se sunčevim zrakama.

Vodolija

Zbog prekomernog rada ponekad ste skloni da zanemarite granice izdržljivosti svog organizma kao i njegove potrebe. Tako dolaze i zdravstvene smetnje koje se mogu odraziti na zdravlje vašeg srca, sistema za cirkulaciju, kao i na želudac.

Osetljive tačke tela su vam i kolena, potkolenice i zglobovi. Vaš um je vaše najjače oružje ali ponekad se može i okrenuti protiv vas i uvesti vas u neka uverenja koja vam više štete nego koriste. Za vas je bitna unutrašnja ravnoteža, izbegavajte bilo kakve krajnosti.

Pronađite neki sport po vašoj meri. Kad ste nervozni i ne izražavate svoja osećanja, možete da grizete nokte i zanoktice. Duboko disanje naročito u jutarnjim satima priprema vas za sve napore u danu.

Ribe

Snovi igraju veliku ulogu u vašem životu. One koje stvarate u budnom stanju bitno je ostvariti jer time ostvarujete sebe i postajete srećna osoba. Snovi koji se javljaju dok spavate često mogu biti burni, intenzivni i prediktivni. Nesanica je za vas sasvim normalna stvar, kao i slični poremećaji spavanja.

Vaše slabe tačke su stopala, vene. Nosite udobnu obuću, a zbog spuštenih stopala ponekad ne možete bez medicinskih uložaka. Kad ste nesrećni i nezadovoljni naginjete begu od stvarnosti i to neretko uz pomoć alkohola i lekova za smirenje.

Vaša senzibilnost je tolika da ne znate da se zaštitite od negativnosti. U tome će vam pomoći tajne koje ćete otkriti posvetite li se duhovnom razvoju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading