PRASTARI PRIRODNI PREPARAT ZA ČIŠĆENJE JETRE Suvo grožđe je pravi detoks majstor ako se koristi ovako
Foto: Youtube/Printscreen

Voda sa suvim grožđem vam može pomoći da sprečite, ali takođe i otklonite mnoge zdravstvene probleme.
Pijenje vode sa suvim grožđem je prastari "lek", koji se koristi za najčešće probleme sa jetrom.

Potrebno je:

  • Voda
  • Grožđice
  • limun (opciono)

Priprema se na ovaj način:

Uzmite 2 šolje vode i 150 grama suvog grožđa. U šerpu dodajte vodu i prokuvajte. Dodajte suvo grožđe i ostavite da se namače preko noći. Ujutro ovu vodu prociedite i zagrejte na laganoj vatri.

Pijte ovu vodu ujutru na prazan stomak. Dodajte limun u vodu ako želite da poboljšate njen ukus.

Pazite da ne pijete ništa sledećih 30 minuta nakon što popijete ovu vodu. Pijte ga redovno za odlične rezultate.

Nutricionista Kavita Devgan je izjavila da voda sa suvim grožđem ima dobru količinu prisutnih antioksidanata. Dodavanje vode sa limunom u vodu sa suvim grožđem dodatno će povećati zdravstveni koefiocijent pića. To je odličan napitak za detoksikaciju.

Čisti jetru

Voda za piće sa suvim grožđem pomoći će vam da izbacite sve štetne toksine iz tela. Ovo piće poboljšava biohemijski proces jetre i pomaže vam da očistite krv. Lako detoksikuje vašu jetru.

Reguliše kiselinu u želucu

Ako ste neko ko se suočava sa problemom kiselosti, onda je pijenje vode sa suvim grožđem odličan lek za vas. Ova voda reguliše kiselinu u stomaku.

Jača imunitet

Voda od grožđica ima antioksidante koji pomažu u jačanju vašeg imunološkog sistema. Zbog širenja korona virusa veoma je važno da poboljšate svoj imunitet. Neka voda sa suvim grožđem bude deo vaše ishrane kako biste sprečili virus.

Održava zdravlje srca

Voda sa suvim grožđem deluje kao prečišćivač vaše krvi i pomaže u održavanju zdravlja srca. Eliminiše loš holesterol iz vašeg tela i to pomaže u poboljšanju zdravlja srca.

Poboljšava rad creva

Suvo grožđe sadrži vlakna koja su odlična za vaš probavni sistem. Voda za piće sa suvim grožđem pomaže u poboljšanju varenja, a takođe sprečava probavne probleme kao što su zatvor i loše varenje. Redovno pijenje ove vode pomaže u poboljšanju pražnjenja creva.

Pomaže u gubitku težine

Pijenje vode sa suvim grožđem ujutru takođe pomaže da izgubite težinu. Suvo grožđe je bogato fruktozom i glukozom, koji vas održavaju energijom. Takođe imaju vlakna koja dugo vremena održavaju osećaj sitosti.

Sprečava gubitak gvožđa

Pijenje ove vode je korisno za one koji imaju nedostatak gvožđa. Grožđe je bogato gvožđem i pomaže u povećanju snabdevanja krvlju u telu

Poboljšava čvrstoću kostiju

Suvo grožđe sadrži bor koji pomaže u formiranju kostiju. Suvo grožđe takođe sadrži kalcijum koji je odličan za vaše kosti. Pijenje vode sa suvim grožđem pomaže u poboljšanju snage kostiju. Sada kada znate neverovatne prednosti pijenja vode sa suvim grožđem, obavezno ih uključite u svoju svakodnevnu ishranu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading