NA LAK NAČIN OSLOBODITE SE TUMORA, CISTI, IZRASLINA Najefikassnija utrašnja operacija bez noža
Foto: Printscreen

Priroda može uništiti i lečiti jednim istim alatom. Njegove metode je čoveku teško usvojiti i sporo ih razumeti. Možda je to posledica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne. Zato od nje još treba mnogo da naučimo.

Međutim, čak i ako saznamo njegove tajne – ne sledimo ih. Tokom posta se daje dugotrajno olakšanje svim organima tela. Post je posebno koristan za organe za varenje, koji dobijaju priliku da se obnavljaju.

Post ima veliki uticaj na stanje krvotoka. Zakone prirode treba poznavati, živeti sa njima i poštovati ih. Na taj način možemo više puta koristiti prirodu za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovečanstva.

U drugoj polovini 19. veka prof. Pušutin je među prvima ispitivao mehanizam delovanja posta. Otkrio je da je post stanje organizma u kojem njegovi „troškovi” nisu u potpunosti nadoknađeni. Zbog toga je organizam primoran da funkcioniše na račun sopstvenih rezervi.


Brojni efekti Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centar gladi. Ako nema hrane, onda organizam počinje da troši svoje unutrašnje rezerve, a kada se iskoriste unutrašnje rezerve, organizam najmanje uzima iz nervnog tkiva, srca i drugih organa.

Prema ovim pokazateljima, priroda se pobrinula da sačuva glavni upravljački aparat u složenom organizmu čoveka, njegovom mozgu, nervnom sistemu i srcu. Značajna medicinska otkrića su da tokom posta, koristeći proteine, telo prvenstveno troši bolesno tkivo, tumore, ciste, izrasline itd. To je sve što ne pripada organizmu.

Eksperimenti su dali i naučno objašnjenje fenomena i odgovor – količinu rezervi koju telo može da iskoristi tokom posta dok ne nastupi potpuna iscrpljenost. To iznosi 40-50% njegove težine. Brzo zarastanje je unutrašnja operacija bez noža, priroda je mnogo suptilnija od bilo kog hirurga; čuva ono što je zdravo i otklanja ono što je bolesno.

Tokom posta se daje dugotrajno olakšanje svim organima tela. Posebno je koristan za organe za varenje, koji dobijaju priliku da se obnavljaju. Post ima veliki uticaj na stanje krvotoka. Sa praznim stomakom i crevima u trbušnoj duplji ne stvaraju se prepreke za cirkulaciju krvi i poboljšava se njen sastav.

Tokom posta, težina se smanjuje, najveći gubitak težine se primećuje u prvom periodu posta, a zatim postepeno gubitak težine opada. Što je organizam mlađi, veći je gubitak težine. Istraživanja su pokazala da se pacijenti koji pate od anemije sa nedostatkom crvenih krvnih zrnaca, ili povećanjem belih krvnih zrnaca, obično dobro leče postom.

Posebno je primetan efekat posta u podmlađivanju kože; oštre linije i bore postaju manje uočljive, koža postaje mlađa, dobija lepšu boju i sjaj. Struktura tkiva se takođe poboljšava.

Govoreći o postu sa medicinske tačke gledišta, podelićemo delovanje posta po sistemima organa, kao što medicina deli ljudsko telo:

Sa punim stomakom, SISTEM ZA VARENJE je preopterećen masnom i bogatom hranom. Pa se taj sistem zamara, jer mora da luči povećanu količinu sokova da bi tu hranu svario.

Usled pojačanog varenja pojačan je priliv u želucu, povišen krvni pritisak, ubrzan rad srca, što opterećuje KRVOTOK I SRCE. To ih iscrpljuje. Zbog određenih procesa u krvi, a smanjenjem dotoka kiseonika do mozga, telo postaje tromo, sporo reaguje – čovek je tada pospan.

Prenatrpanost stomaka takođe negativno utiče na FUNKCIJU PLUĆA. Moraju da rade sa povećanim kapacitetom.
Zbog povećane potrebe za kiseonikom, povećan je broj udisaja, pa su pokreti dijafragme otežani. Dok diše, čovek praktično stenje.

Kako protok krvi i krvni pritisak direktno utiču na BUBREGE, kada je stomak prenatrpan, oni rade sa trećinom svog mogućeg kapaciteta.

Posledice osećaju i MOZAK I NERVNI SISTEM. Protok krvi zbog povećane potrebe želuca za krvlju je smanjen, osoba je pospana, sporo reaguje, sporo razmišlja. Pojačane komponente krvi deluju kasnije, nadraženi organizam je napet. Nervozan čovek tada ne može da deluje racionalno. Njime vladaju emocije i panika.

Biološka mašina

Tokom posta, funkcije svih organa su smanjene, telo se praktično odmara, utrošenu energiju nadoknađuje iz svojih rezervi. Stomak odmara, krvotok je pravilno raspoređen, a mozak radi logično, tok misli je normalan, a rasuđivanje jasno. Strast se smiruje, instinkti ustupaju mesto razumu, tako da onda razum kontroliše emocije. Zato biološku mašinu, iscrpljenu u procesu rada, treba očistiti od svega štetnog, kao i mehaničku od prljavštine i korozije.

Koliko gubimo na težini postom?

Tokom posta gubitak težine pojedinih organa i tkiva u procentima izgleda ovako: masnoća 97%, slezina 60%, jetra 53,7%, mišići 30%, krv 26%, bubrezi 25%, koža 20,6%, creva 18%, pluća 17,7%, pankreas 17%, kosti 13,9%, nervni sistem 3,9%, srce 3,6%.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading