Pune su hranljivih sastojaka: Pet namirnica koje svaka žena treba da uključi u svoj jelovnik
Foto: Shutterstock

Postoje određeni sastojci koji su posebno važni za žene koje bi definitivno trebalo da ih unesu u svoju ishranu. Ovo je pet zdravih namirnica koje nude dragocene prednosti, posebno za žene.

Crni luk

Crni luk je neverovatno zdrava namirnica. Bogat je vitaminima B i C i ima antiinflamatorna i antibakterijska svojstva. Posebno je važan u ishrani žena jer pomaže u sprečavanju gubitka koštane mase, što dovodi do osteoporoze.

Crvena paprika

Osim što su dobar izvor vitamina A, crvene paprike su prirodno termogene, što znači da stvaraju toplotu u telu i stimulišu metabolizam. 

Blitva

Više nego adekvatna alternativa kelju, blitva je niskokalorični izvor fitoestrogena, biljnih steroida koji pomažu u održavanju hormonske ravnoteže. Takođe je odličan izvor gvožđa, kalcijuma, folata i vitamina B, C, E i K.

Seme bundeve

Slično čokoladi, semenke bundeve su odličan izvor triptofana, aminokiseline koja deluje kao prirodni pojačivač raspoloženja.

Višnje

Višnje su prepune antioksidanata i pomažu u borbi protiv gubitka pamćenja, srčanih bolesti, visokog holesterola i dijabetesa. Pored toga, pokazalo se da ispijanje soka od višnje pomaže kod problema sa spavanjem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading