Ne očajavajte! Postoji rešenje za tamne kolutove ispod očiju
Foto: Shutterstock

Bilo zbog nesanice, umora, stresa ili nedovoljne hidratacije, tamni krugovi ispod očiju muče gotovo sve žene.

Otkrivamo sve što treba da znate o uzrocima koji ih izazivaju i postupcima koji mogu da pomognu da se rešite podočnjaka.

Glavni krivci:

DNK: Povećana koncentracija melanina u predelu ispod očiju je nešto što se može naslediti.

Anatomija: Jake očne duplje i jagodice mogu učiniti da senke ispod očiju izgledaju tamnije.

Način života: Stresna svakodnevica, malo sna, loša ishrana, beskrajni sati pred ekranom računara i nedovoljna hidratacija imaju tendenciju da učine podočnjake intenzivnijim.

Starost: Zrelu kožu karakteriše smanjenje kolagena i opuštanje mišića, što dovodi do toga da mreža vena postaje uočljivija.

Hormoni: Tokom menstruacije ili trudnoće, jake hormonske fluktuacije u kombinaciji sa proširenjem krvnih sudova čine da koža ispod očiju izgleda tamnije.

Rešenja:

- Kreme za oči sa hidratantnim i antioksidativnim agensima su idealan izbor. Potražite kompozicije protiv starenja sa sastojcima koji ubrzavaju ćelijski metabolizam i obećavaju hidrataciju, učvršćivanje, sjaj i podizanje kože. Na listi sastojaka treba da budu sastojci kao što su retinol, peptidi, enzimi, hijaluronska kiselina i vitamin C. Kreme za oči sa kofeinom ili zelenim čajem vredne su vaše pažnje jer će poboljšati mikrocirkulaciju i zategnuti proširene sudove.

- Svakodnevna upotreba kreme za sunčanje smatra se imperativom kako bi se koža zaštitila od hiperpigmentacije izazvane UV zracima.

-Obogatite svoju dnevnu ishranu hidratantnom hranom poput voća i povrća i ne zaboravite da popijete najmanje 8 čaša vode dnevno.

- Skidanje šminke vršiti nežnim pokretima, kako bi se izbeglo trljanje kože tuferom koje može izazvati upalu kože i oštećenje kapilara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading