VREME JE ZA PROMENU RUTINE Isprobajte masku za oporavak kože od samo ova dva sastojka
Foto: Shutterstock

Kako zima, polako ali sigurno, odlazi, i sve je više toplih prolećnih dana, to znači da je vreme da promenimo i rutinu, kada je nega lica i kože u pitanju.

Ma koliko delovalo da se ništa značajno nije promenilo, hladni dani i te kako mogu da ostave posledice, kako na organizam, tako i na našu kožu.

Baš kao što nam zimi telo traži određene namirnice i baš kao što se hranimo potpuno drugačije nego što to radimo tokom leta, tako, sa promenom vremena, moramo da počnemo drugačije da "hranimo" i najveći organ.

Prvo što oseti promene spoljnih uticaja jeste naše lice i zato ono zahteva posebnu pažnju.Važno je da mu pružimo sve ono što mu je neophodno i da ga dobro "nahranimo".

Koža, tokom zime, uglavnom postane suva i zato isprobajte masku koja će mu dati neophodnu hidrataciju.Priprema se od samo dva sastojka i uopšte vam neće biti komplikovano da je napravite.

Dva sastojka

Kao što smo već napisali, priprema ove maske zahteva samo dva sastojka i to ne dva skupa sastojka, pa ne morate da brinete da će vaš budžet biti mnogo oštećen.Najbolje od svega je to što će efekat ove maske biti mnogo bolji nego da ste kupili neku gotovu i skuplju.

Da se vratimo na sastojke.Potreban vam je jedan zreli avokado i jedna kašičica maslinovog ulja.Polovinu zrelog avokada pomešajte sa uljem i umutite kašikom energično.Na ovaj način ćete dobiti gustu pastu koju je potrebno da nanesete na čisto lice i ostavite je da deluje oko 15 minuta.

To možete uraditi vrlo lako, pomoću prolećnih maski za lice, za vaš tip kože. One se vrlo jednostavno prave, nisu skupe, a efekat je daleko bolji od maski koje se kupuju gotove.

Ispiranje lica

Nakon 15 minuta, isperite lice toplom vodom i nastavite sa svojom uobičajenom negom. Verovatno se pitate u čemu je stvar? Avokado ima hidratantna svojstva, pa će vaša koža biti nahranjena i postaće glatka i mekana.Ovu masku je dovoljno da koristite jednom mesečno.Rekli smo vam - neće oštetiti vaš budžet, a bićete oduševljeni rezultatom.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading