Pod nije dovoljno čist? Ovo su greške koje sigurno pravite prilikom usisavanja
Foto: Shutterstock

Usisavanje nije velika umetnost, ali svi mi dok usisavamo pravimo neke propuste zbog kojih nam dom nije dobro usisan.

1. Čekamo da se kesa usisavača potpuno napuni - Neki usisavači imaju indikator koji pokazuje koliko je vrećica puna, ali najbolje je da sami proverite stanje i zamenite kesu kada je tri četvrt puna. Na taj način usisavač će uvek jako vuči. Ako koristite usisavač bez vrećice, ne zaboravite da očistiti delove na kojima se skuplja prljavština.

2. Usisavamo s prljavim filterom - Filter nije potrebno menjati često koliko i kesu, ali ako izgleda istrošeno ili je jako prljav ili pokidan, vreme je za novi.

3. Ne koristimo priključke za usisavač - S gotovo svakim usisavačem dolaze i pomoćni priključci koji olakšavaju usisavanje nameštaja, lampi, svetiljki, letvica, teže dostupnih mesta... Nemojte da vam ti vredni pomagači samo stoje neiskorišteni i skupljaju prašinu već ih maksimalno iskoristite.

4. Vraćamo žicu električnog kabla u usisavač a ne usmeravamo ga pravilno - Mnogi od nas nakon usisavanja samo stisnu dugme na usisavaču i puste da se električni kabl sam vrati na svoje mesto. Međutim, to je pogrešno jer on može da zastane, zapetlja se i tako zapene, pa ne možete da se vratiti u usisavač niti da se izvuče napolje. Uvek držite kabl u ruci i tako ga usmeravajte da se pravilno vrati na svoje mesto.

5. Ne čistimo četke usisavača od nakupljenih dlaka - Četka na rolama koja se ne okreće, ni ne čisti. Što je još gore, nakupljene dlake, vlakna i slični otpaci koji su skupe na četkama mogu da uništite motor usisavača. Zato svaki put nakon usisavanja uklonite nečistoću koja je ostala na četkama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading