NE BACAJTE PARE NA SKUPE KREME: Ova namirnica briše bore, zateže kožu, vraća svežinu i sjaj, a evo kako se pravi
Foto: Printscreen

Jaja su sjajan prirodan način da dođete do lepe i blistave kože. Evo kako se pravi maska za lice od jaja koja rešava vaše probleme sa kožom.

Da li tražite nešto za svoju kožu što će joj pomoći da bude zategnuta i blistava? Da li biste želeli prirodan, jeftin i lak način da usporite starenje, a da ne morate da na lice nanesete brdo hemikalija? Ne gledajte dalje od svog frižidera.

Maska za lice od jaja može biti baš ono što vam treba. Bilo da vas muče masna koža, akne i mitiseri ili prve bore, jaja su način da negujete svoju kožu i rešite sve probleme. Razne drevne tradicije koristile su jaja (naročito belance) za negu kože, a neke od njih su kineska, egipatska i arapska.

Belance sadrži protein koji čini kožu elastičnom i zateže je, regeneriše i potpomaže rast ćelija. Takođe, tu je i kalijum koji hidrira, a riboflavin je čisti od toksina i odstranjuje prljavštinu, dok je magnezijum zaslužan za visoki sjaj kože.

Belance najbolje deluje na masnu kožu, koja je puna sebuma i nečistoća.Za početak, dobro operite kožu lica, vrata i dekoltea, a zatim umućeno belance četkicom nanesite na problematične delove kože.

Maska za lice od belanceta i limuna

Tako, na primer, možete napraviti masku za lice od belanceta i limuna. Ova maska za lice od belanceta deluje više kao nekakav prirodni face lifting jer zateže kožu i blago je podiže. Ujedno, ova dva sastojka u kombinaciji pojačano deluju protiv viška sebuma, pa tako dubinski čiste kožu.

Priprema je malo drugačija, ali ne znatno. Umutite najpre samo belance od jednog jajeta dok ne dobijete penu. Potom dodate sok od pola limuna i umešate. Nanesete masku na lice i ostavite da odstoji, ovaj put duže ‒ do 30 minuta.

Nakon toga masku isperete toplom vodom, a za najbolji efekat potom nanesete hidratantnu kremu ili odgovarajuću kremu za bore.

Čišćenje lica od mitisera

Mitiseri napadaju "T zonu", tako da je čišćenje raznim pilinzima, maskama i drugim kozmetičkim tretmanima neophodno.

Ipak, jedno belance vam može uštedeti i vreme, kao i novavc, kada je u pitanju borba protiv mitisera.

Umućeno belance premažite preko lica, a zatim parče ubrusa prelepite preko kože praveći masku. Potom četkicom još jednom pređite preko ubrusa. Ostavite da se osuši oko desetak minuta, pa skinite ubrus sa kože. Kako budete povlačili ubrus, tako ćete povući i mitisere ali i svu drugu nečistoću.

Zatezanje kože i blistav ten

Ako želite da zategnete kožu na najbrži način, u tome vam može pomoći dobro umućeno belance koje ćete premazati preko lica, vrata i dekoltea.

Ostavite belance da odstoji oko dvsdeset minuta dok ne osetite zatezanje kože. Potom ga isperite mlakom vodom i koža će biti zategnutija, a ten blistav.

Takođe, ova jednostavna maska vam može pomoći ukoliko imate problem sa bubuljicama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading