Narušavaju naše zdravlje: Ove dve stvari skoro svi imaju u svom domu, a nanosi veliku štetu organizmu
Foto: Pixbay

Stvari u vašem domu kojima i ne razmišljate mogu da budu izazivači bolesti i ozbiljno naštete vašem zdravlju.

Postoji nekoliko rizičnih faktora, a prva među njima jeste buđ. Gljivica koja izaziva pojavu buđi na zidovima je sposobna da prodre u telo i bukvalno se naseli u njemu, što za posledicu ima pogoršanje bilo koje hronične bolesti koju ta osoba ima, kao i pojavu gljivičnih infekcija (mikoza).

Stariji ljudi i deca, osobe koje pate od sistemskih inflamatornih bolesti, oslabljenog imuniteta posebno su osetljivi na gljivice. Lekari ističu da ako je imunološki sistem narušen, onda i najmanja količina gljivičnih spora može da dovede do pogoršanja stanja i bolesti.

Takođe, nameštaj lošeg kvaliteta može da uništi zdravlje osobe. Komadi koji su spajani „jeftinim“ lepkom sa „opasnim“ hemijskim jedinjenjima mogu potencijalno da budu  izvor toksičnog fenola ili formaldehida. Lekari upozoravaju da u novouređenim sobama rizik od hronične intoksikacije može da se poveća i do nekoliko puta.

A evo i koji simptomi ukazuju na to da je vaše telo bilo izloženo velikoj dozi opasnih isparenja i da vam je zdravlje u riziku:

  • glavobolja
  • umor
  • pospanost
  • suva koža
  • vrtoglavica

Takve promene mogu da ukazuju na akumulaciju teških metala ili organskih zagađivača u telu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading