Ovo su kućne biljke koje su sigurne za decu i životinje
Foto: Shutterstock

Ovo su biljke koje bez razmiljanja možete gajiti u kući:

Pauk biljka

Idealan je izbor i ukoliko ako ste početnik u svetu biljaka, jer su neke od najlakših biljaka za uzgajanje. Treba ih obilno zalijevati, uz povremeno premeštanje u tamniji prostor.

Božićni kaktus

Ova primorska biljka ime je dobila po tome što cveta jednom godišnje oko praznika. Najbolje je uzgajati u bogatom tlu, koje bi trebalo ostati relativno vlažno, ali omogućiti delimično isušivanje između zalivanja. Preferira umerenu svetlost.

Ukrasni kukuruz

Ovo tamno, zimzeleno lišće može narasti do tri metra i u slabo osvetljenim prostorima. Posadite ih u dobro dreniranu smesu i održavajte zemlju vlažnom, ne dopuštajući da se potpuno osuši, niti da postane previše nakvašena.

Slonova noga

Ove biljke usko su povezane sa ljiljanima. Sadite ih u dobro dreniranu zemlju i pustite da se tlo potpuno osuši između zalivanja. Odgovara im jaka svetlost. Nije im potrebna mnogo vode, ali izbegavajte da ih stavite preblizu otvorenih vrata ili prozora kako lišće ne bi presušilo.

Peperomija

Ove biljka sa naizgled voštanim listovima ima najrazličitije oblike i veličine, od tamnozelenih listova, šarenih, do listova sa prugama poput lubenice. Peperomiji je potrebno dobro drenirano zemljište s malo dodatne cirkulacije vazduha, pa koristite mešavinu koja sadrži perlit ili pesak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading