Niko ne može da im odoli: Recept za čokoladne krofne
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 ml toplog mleka
  • 7 g kvasca
  • 1 jaje
  • 2 kašike šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 50 ml ulja
  • 400 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 4 g praška za pecivo
  • nutela za punjenje

Priprema:

U čašu toplog mleka dodajte kvasac, izmešajte i ostavite da se aktivira. U činiju dodajte jaje, šećer i vanilin šećer, pa umutite ručnom mutilicom. Dodajte ulje, dobro izmešajte, pa sipajte i kvasac.

Sve dobro izmešajte, pa postepeno dodajte brašno, so i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo tako da nema grudvica.

Pokrijte folijom i ostavite da nadođe oko sat vremena. Nakon toga ponovo ga malo obradite rukama i podelite ga na 9 jednakih delova. Svaki malo razvucite oklagijom na debljinu oko 1 cm i u sredini prstom napravite udubljenje.

Pecite krofne u dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok ne dobiju lepu rumenu boju. Uvaljajte ih u šećer, a udubljenje napunite kašičicom nutele.

 

Komentari (0)

Loading