RECEPT ZA UKUSAN DODATAK RUČKU Spremite hrskav krompir sa jogurtom iz rerne
Foto: Bakina kuhinja

Da li vam je potreban još jedan u nizu predloga za prilog od krompira?

Definitivno da, ako obratite pažnju na recept koji vam danas donosimo.

U pitanju je krompir sa slatko-slanom koricom kojoj poseban šmek daje ljuta harissa pasta.

Poseban trik koji ovaj specijalitet čini neodoljivim je umak od jogurta.

Potrebno:

Za pripremu krompira:

700 g krompira

1 kašika soli

Za harissa sos:

2 kašike harissa paste
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
2 čena belog luka, samlevena

Za preliv s jogurtom:

2 kašike sitno seckanog crvenog luka
5 kašika sitno seckanih pistaća
3 kašike seckanog peršuna
1 kašika seckanog origana
1 i po šolja jogurta (grčkog jogurta)

Priprema:

Zagrejati rernu do 200 stepeni.

Pleh za pečenje obložiti aluminijumskom folijom.

Krompir iseći, staviti u dublju šerpu, posoliti, preliti vodom i poklopiti.

Dovesti do ključanja i kuvati oko deset minuta.

Ocediti i ostaviti po strani da se ohladi.

Za pripremu sosa potrebno je u većoj posudi sjediniti harissa pastu, maslinovo ulje, med i beli luk.

Kada je krompir dovoljno ohlađen prebaciti ga u posudu sa harissa pastom i promešati.

Nakon toga prebaciti ga na pleh za pečenje.

Peći dok ne postane zlatno smeđe boje, oko dvadeset i pet minuta.

Okrenuti hvataljkama na pola pečenja na drugu stranu.

Za pripremu preliva potrebno je u manjoj posudi pomešati luk, pistaće, peršun i origano.

Prilikom serviranja, sipati na tanjir prvo jogurt, krompir i na kraju posuti miksom bilja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading