KRALJICA MEĐU POSLASTICAMA Kinder bueno torta, izdašna, kremasta, preukusna
Foto: Youtube/Printscreen

SASTOJCI:

  • 200 g keksa 
  • 100 ml mleka 
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 500 g maskarpone sira (može i krem sir)
  • 100 g šećera u prahu 
  • 150 g nutele
  • 150 g bele čokolade 

Za glazuru:

  • 150 g čokolade 
  • 45 ml ulja 
  • Za dekoraciju: 
  • lešnici
  • kinder bueno

PRIPREMA:

Keks umočite u mleko, pa poređajte na dno kalupa.

Zatim otopite čokoladu (50g) sa uljem (15ml) i premažite preko keksa, pa poređajte još jedan sloj keksa koji ste prethodno umočili u mleko.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone ili krem sir i nastavite da mutite.

Podelite smesu na 2 jednaka dela i u jedan dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi nutelu i lepo sjedinite.

Preko keksa premažite prvo crni fil, opet poređajte keks umočen u mleko, pa zatim beli fil i opet keks umočen u mleko.

Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.

Prelijte čokoladnom glazurom, koja se pravi tako što istopite čokoladu (100g) sa uljem (30ml) i pospite seckanim lešnicima i kinder buenom.

Ostavite još 15 minuta u frižideru da se glazura stegne, pa poslužite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading