ČAROBNA, KREMASTA POSLASTICA: Kinder Pingvin torta, ukus raja na vašoj tacni
Foto: Youtube/Printscreen

Treba nam za biskvit:

– 6 jaja

– 6 kašika šećera

– 6 kašika brašna

– 1 prašak za pecivo

– 2 kašike kakao

– 6 kašika ulja

Treba nam za kremu:

–  1 litar slatke pavlake za kolače (od toga 7dl za krem, a 3 za od gore ukrasiti)

– 1 i još malo od drugog želatina  (1 je za pola litre slatke pavlake)

Treba nam za čokoladni premaz:

– 300 gr čokolade za kuvanje

– par kapi ulja

– 80 gr margarina

Priprema:

Pre svega, čini se da je najbolje prvo napraviti čokoladni preliv. On treba da ide izmedju dva sloja krema od slatke pavlake i to je malo teško izvesti da ispadne kao ravna crta, jer se razliva u krem. Zato se prvo skuva čokoladni preliv i u TAČNU dimenziju (što ja nisam uradila pa sam imala nevolje)  tepsije kao što će biti biskvit, stavi se nauljeni papir za pečenje i u nju razlije skuvana čokolada. Stavi se u frižider (možda još bolje na kraće u zamrzivač) da se dobro stegne.

Za biskvit prvo izmiksati žumance, šećer i dodala ulje. Onda sam smućkala brašno i prašak za pecivo i dodala kakao. Sve to sam spojila. Ulupala belanca i dodala na prethodno umućkanu masu. E sad…pošto mi baš nije bio naskroz jasan recept, da li treba ovo sve duplo puta umutiti za dva biskvita ili podeliti pa peći na dva puta. Dakle, masu podeliti i peći u nauljenom plehu sa papirom za pečenje, dimenzije 22x32cm na dva puta. Bude tanak biskvit ali po krajnjem rezultatu, čini mi se da tako i treba.

Za kremu ulupamo 7dl slatke pavlake, zatim pripremimo želatin već kako treba (toga sam se bojala, no sklavirila najzad kako se to radi). Kada želatin nabubri u hladnoj vodi, samo se na sekund – dva stavlja na vatru i odmah sklanja i meša da se rastopi i tako nekoliko puta dok ne bude skroz otopljen. Želatin dodamo u slatku pavlaku. Delimo na dva dela.

Biskvit namažemo jednim delom krema, izvadimo iz frižidera čokoladu i bez čekanja (jer će čokolada odmah početi da omekšava) prevrnemo čokoladni list na kremu i skinemo papir. Odmah dodamo drugi deo krema na nju (jer se i on brzo očvrsne – želatin radi svoje), pa zalepimo od gore i drugi biskvit.

Ukrasiti sa preostalih 3dl slatke pavlake i čokoladnim mrvicama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading