Kubura
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Aleksandar Srećković, poznatiji kao Kubura, svojevremeno je vodio bitku sa ozbiljnom bolešću.

Kubura je nedavno istakao da je bio zaražen opasnim virusom, te otkrio kakve je simptome imao. 

- Nekim nesrećnim slučajem, u svojoj 13. godini, odnosno u sedmom razredu osnovne škole, tokom vakcinacije za redovnu vakcinu koju su svi primili, nisam primio prvu vakcinu i morao sam da primim ponovljenu dozu, odnosno revakcinaciju. Dok sam primao tu revakcinaciju nešto se desilo da sam bio zaražen hepatitisom B ili se tada zvao australijski antigen - rekao je glumac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Shobot (@filipshobot)

- U to vreme u Kraljevu, gde sam išao u školu, vršena je revakcinacija onim starim iglama koje su pre ubrizgavanja dezinfikovane na plamenu. Nažalost, u toj gužvi, kada su došli kod mene, nas dvoje iz razreda kojima je bila potrebna revakcinacija, igla nije bila dezinfikovana. Ona je posle mene dezinfikovana, tako da moj prijatelj nije bio zaražen, ali ja jesam - dodao je Kubura u emisiji "RTS Ordinacija".

"Jetra mi je bila naduta" 

Kubura je u intervjuu otkrio i simptome koje je tada imao.

- Prvo sam dobio žuticu, kada su utvrdili uzrok žutice, shvatili smo da nemam kontakt sa krvlju osim te vakcine, odnosno revakcinacije koja se desila nekoliko meseci ranije, i tako sam zaključio da sam zaražen u tom pravcu. Simptomi su bili veoma jaka žutica i bilirubin koji je bio nekoliko puta veći od normalnog nivoa. Jetra je bila jako napadnuta, otekla, imao sam mučninu i gubio sam snagu. Ne sećam se sad da li je temperatura, možda i nije, morao sam na rigoroznu dijetu i mirovanje. Traje dugo. Mislim da sam morao da ležim dobrih mesec dana, ne sećam se kakva je bila terapija - zaključio je glumac.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading