Gas
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Predsenik Ukrajine Volodimir Zelenski je zabranom pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom uvukao Ukrajinu u zamku, rekao je penzionisani švajcarski pukovnik Žak Bo u intervjuu za Jutjub kanal "Daniel Davis / Deep Dive".

- Vidimo da se Zelenski zapravo plaši pregovaranja i, u stvari, izdao je dekret koji sprečava bilo kakve pregovore sa Rusijom… Sada su upali u takvu zamku, sami su se uvukli u nju - rekoa je penzionisani pukovnik.

Prema rečima Boa, šef kijevskog režima je u veoma lošem položaju jer zna da ne može da uspe. Prilika koju je imao u martu 2022. da dobije veoma dobro rešenje već je izgubljena, rekao je on.

- Ideja je da se oslabi... iskrvari Rusija, ali problem je što Rusija nije krvarila – Ukrajina je krvarila, a mi smo sada u situaciji da je Ukrajina upala u sopstvenu zamku - zaključio je pukovnik, prenosi RIA.

Predsednik Rusije Volodimir Putin je u petak na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova rekao da će Rusija odmah prekinuti vatru i izjaviti spremnost za pregovore nakon što Kijev povuče trupe sa teritorija samoproglašene LNR, samoproglašene DNR, kao i iz Hersona i Zaporožja, prenela je RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading