ODLUČUJUĆE BORBE U NAREDNIH 12 SATI Kreće potpuno zauzimanje Harkova
Foto: AP Photo/Evgeniy Maloletka

U ranim jutarnjim časovima, grupa Sever preuzela je kontrolu nad upravnom zgradom u Volčansku, što predstavlja značajan uspeh za ruske snage u ovoj oblasti. Prema najnovijim izveštajima, očekuje se da će Harkov biti pod kontrolom u narednih 12 sati.

Pored toga, postoje izveštaji da su pripadnici grupe "Sever" osvojili selo Starica u oblasti Harkov, nastavljajući svoje napredovanje.

Vojni kanali izveštavaju da će odgovor na svaki ukrajinski bespilotni letelica ili projektil koji stigne u Belgorod biti deset do dvadeset puta veći broj projektila upućenih ka Harkovu.

- Na svaki BPL ili projektil koji stigne u Belgorod, 10-20 komada će stići u Harkov - prenose vojni kanali, naglašavajući spremnost ruskih snaga da odgovore na svaki napad.

Iako se čekaju zvanične potvrde od Ministarstva odbrane Rusije, ovi izveštaji ukazuju na značajnu promenu u dinamici sukoba u Harkovskoj oblasti. Ako se ove informacije potvrde kao taćne, to će predstavljati veliki udarac za ukrajinske snage i dodatno zakomplikovati njihove odbrambene pozicije.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading