Lukašenko u Kini
Foto: Alo/Tanjug

Beloruski lider je prilikom govora na Svebeloruskoj narodnoj skupštini dodao da je ukrajinska vlast dozvolila sebi dogovor sa Zapadom, menjajući oružje za živote Ukrajinaca.

Lukašenko je ocenio da nije samo aktuelni ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski kriv za ono što se dešava u Ukrajini, već su i prethodni predsednici pljačkali zemlju.

Prema njegovim rečima, na njegove oči, od prvog do poslednjeg predsednika Ukrajine svi su pljačkali i delili.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države žele da prebace sukob u Ukrajini na Evropsku uniju i NATO, a da Rusiju oslabe sankcijama i ukrajinskim sukobom, a da se same obračunaju sa Kinom.

On je, takođe, primetio da su SAD napravile grešku, ujedinivši svojim pritiskom Rusiju i Kinu, jer se Vašington sa tim savezom neće izboriti.

Lukašenko je, pored toga, ocenio da je savez Rusije i Belorusije uspeo da prevaziđe trenutna tektonska pomeranja u svim oblastima.

- Sada je naše vreme - poručio je beloruski lider.

Predsednik Belorusije je podvukao i da mnoge zemlje, uključujući evropske, postepeno shvataju neophodnost istupanja iz mase poslušnih država.

On je prokomentarisao i bliskoistočni sukob, rekavši da određene snage u svetu sprovode pokušaje da „filigranski sukobe“ Izrael i Iran.

- Čije pozicije je učvrstio rat Izraela i Palestine? U rat na Bliskom istoku uvučeni su Sirija i Liban. Pogledajte, kako se filigranski, precizno čini sve kako bi se sukobili Izrael i Iran, praktično nuklearne države - kazao je Lukašenko.

@alo_portal U ODNOSU NA PRE 10 GODINA, OVO JE GOTOVO SVE NOVO: To pokazuje koliko je Srbija napredovala 🇷🇸 #alo #alodnevnenovine #alonovine #predsedniksrbije #aleksandarvucic #fypシ゚viral #fypシ #viraltiktok #fy #srbija ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading