"ŠAMAR" GONČARENKU IZ PJONGJANGA "Mi kao svetska nuklearna sila nećemo morati da se bavimo nemoćnom Ukrajinom"
Foto: Printscreen/Tviter/@GoncharenkoUa

„Moram da dam savet: kako god da se menja svet, mi kao svetska nuklearna sila nećemo morati da se bavimo nemoćnom Ukrajinom i zbog toga kijevske vlasti ne smeju slepo da veruju Sjedinjenim Američkim Državama, bezumno nas uplićući u priču. Treba da se ponašaju suzdržano i obazrivo“, navodi se u tekstu koji prenosi severnokorejska agencija CTAK.

Poslanik Vrhovne rade Ukrajine Aleksej Gončarenko je ranije izjavio da su Ukrajinci spremni da u budućnosti ratuju protiv Irana, Kine ili Severne Koreje, „bez razlike“, s kim god treba – na strani SAD.

Hjong je izjavu Gončarenka nazvao apsurdnom, ocenjujući da je ona, verovatno, iznenadila čak i „gazde“ ukrajinskog poslanika.

Prema rečima analitičara, „klika Zelenskog“ svojim ponašanjem ispoljava neznanje i uspaljenost, „mlatarajući repom kao štene koje želi da ugodi gazdinim željama“.

„Izgleda kao da je klika Zelenskog odlučila da se održi u političkom životu tako što će postati topovsko meso SAD čak i u drugim zemljama“, navodi severnokorejski analitičar, prenosi Sputnjik.

On je dodao da je uveren da nove antiruske sankcije SAD neće uspeti da slome „samostalnu politiku Vlade Rusije i odlučnost ruske armije i naroda u pružanju otpora imperijalizmu“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading