PUTIN DOŽIVEO VELIKI GUBITAK Objavljene tužne vesti, cela Rusija zavijena u crno
Foto: AP/AP Mikhail Klimentyev

Novinska agencija Novorosija javlja da je Zavadskog raznela mina u blizini Izjuma u Harkovskoj oblasti. Za ovo nema zvanične potvrde. Novinari napominju da je iza generala ostala supruga i dva sina, od kojih jedan pohađa vojnu školu.

Prema drugim izvorima, Zavadski je mogao da pogine u blizini sela Krinki u Hersonskoj oblasti, gde ruska vojska poslednjih nedelja pokušava da se bori protiv ukrajinskih oružanih snaga na levoj obali Dnjepra.

Zavadski je završio Moskovsku komandnu školu 2000. godine, a pre toga, 1995. godine, Uljanovsku gardijsku suvorovsku vojnu školu. Od 2018. do 2021. general-major je komandovao Kantemirovskom tenkovskom divizijom u Podmoskovlju.

U vreme smrti, navodno je bio zamenik komandanta 14. armijskog korpusa.

U mirno vreme, 14. korpus je bio stacioniran u Murmanskoj oblasti i bio je potčinjen komandi Severne flote. Prema rečima ukrajinskog vojnog analitičara Konstantina Mašovca, u ovom trenutku u Hersonskoj oblasti deluje 80. motorizovana brigada „Arktik“, u sastavu 14. armijskog korpusa, u sastavu grupe Dnjepar.

Telegram kanal VČK-OGPU takođe tvrdi da je general poginuo u zoni odgovornosti grupe Dnjepar, „ali kao rezultat eksplozije mine u pozadini, a ne vojnog sukoba sa neprijateljem“.
 

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading