AMERIKA UPOZORAVA DVE NEPRIJATELJSKE SILE KOJE SU SVE BLIŽE "To bi bila ogromna greška!"
EPA/ Samuel Corum

Haris je, u intervjuu za Si-Bi-Es njuz, na marginama samita ASEAN u Džakarti, naglasila da bi traženje pomoći od Pjongjanga bio "znak očaja Rusije" i da bi to "dodatno izolovalo obe zemlje". 

"Vrlo je jasno da je Rusija veoma očajna. Oni su već doživeli strateški neuspeh. Razmislite samo o tome - na početku rata, pre godinu i po dana, stručnjaci su govorili da će sve biti gotovo za nekoliko dana. Pa, Ukrajinci se još bore“, rekla je Haris, prenosi Rojters.

Ranije ove nedelje svetski mediji preneli su izjave neimenovanih američkih zvaničnika da severnokorejski lider Kim Džong Un planira da ovog meseca poseti Rusiju i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, pored ostalog, razgovara o mogućnosti da Pjongjang obezbedi Moskvi oružje za rat u Ukrajini.

Ni Moskva ni Pjongjang nisu potvrdili, niti negirali tu informaciju. Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan u utorak je upozorio severnokorejskog lidera Kim Džong Una da će njegova zemlja "platiti cenu" ukoliko bude snabdevala Rusiju oružjem za rat u Ukrajini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading