EFEKAT ĆE BITI ZNAČAJAN Medvedev objasnio kakve mete za napade treba da izabere Rusija
Foto: Alo ilustracija

"Moramo da izaberemo nestandardne mete za naše udare. Ne samo skladišta, energetska čvorišta i naftne baze. Ima i drugih mesta gde nas još ne očekuju. I gde će efekat biti veoma značajan", napisao je Medvedev na svom nalogu na platofrmi Telegram.

On je ocenio da Ukrajina nije u stanju da postigne uspeh tokom kontraofanzive, kao i da su udari na civilne ciljeve prihvatljivi za ukrajinske snage.

''Naš neprijatelj ne uspeva da postigne uspeh u toku kontraofanzive. To znači da su im potrebne informacione pobede. Neka budu preterane i iracionalne. Dakle, udari po civilnim ciljevima su prihvatljivi i za naciste i stanovništvo koje oni regrutuju. (...) Vlasnici na Zapadu su nestrpljivi: gde je, konačno, vaša pobeda?'', napisao je Medvedev.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je ranije danas da su oko 4 časa ujutru zabeleženi udari dronova na dve nestambene zgrade u ruskoj prestonici, i da nije bilo ozbiljnije štete i žrtava.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je napad kijevskog režima sa dve bespilotne letelice zaustavljen, sredstva elektronskog ratovanja su ih suzbila i dronovi su oboreni.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading