"UKRAJINA KREĆE U KONTRAOFANZIVU" Blinken otkrio plan Kijeva, pa pomenuo vojnu podršku SAD
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje koje podržavaju kijevski režim formirale su dva cilja u vezi sa intervencijom u ukrajinskoj krizi.

- Prvo, mora se učiniti sve što je moguće da se pomogne Ukrajini da povrati teritorije, uključujući kontraofanzivu koja se očekuje u narednim nedeljama. Ali drugi cilj je da se pomogne Ukrajini da izgradi svoje srednjoročne i dugoročne sposobnosti - rekao je Blinken.

Odgovarajući na pitanje da li SAD nameravaju da podrže Kijev u njegovoj želji da se silom bori za zauzimanje Krima i Donbasa, američki državni sekretar je rekao da je odgovornost za takvu odluku na Ukrajini.

- Ovo je odluka Ukrajine. Ovo je demokratija, predsednik Zelenski ispunjava volju ukrajinskog naroda. U stvari, ovo je odluka za Ukrajince. Zajedno sa mnogim drugim zemljama podržavamo Ukrajinu u njenim naporima - odgovorio je Blinken.

Šef zaporoškog pokreta „Mi smo uz Rusiju“ Vladimir Rogov rekao je u petak za RIA Novosti da je plan za azovsku ofanzivu u Zaporožju koju je najavio kijevski režim razvila vojska NATO-a u SAD i Britaniji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading