U BAHMUTU SE BORI OKO 6.000 VAGNEROVACA Komandant američke vojske otkrio šokantne detalje
Foto: Printscreen/Printscreen

- Oni trenutno vode borbena dejstva prvenstveno u Bahmutu. Verovatno se radi o oko 6.000 stvarnih plaćenika i možda još 20.000 ili 30.000 regruta koje dobiju, od kojih mnogi dolaze iz zatvora, rekao je Mili Komitetu za oružane snage Predstavničkog doma zajedno sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom. „A oni trpe ogromnu količinu žrtava u oblasti Bahmuta; Ukrajinci nanose mnogo smrti i razaranja ovim momcima“.

Šef ruske privatne vojne kompanije Jevgenij Prigožin rekao je u audio poruci ranije u sredu da je bitka za grad „već praktično uništila ukrajinsku vojsku“, ali je dodao da je i Vagner „prilično pretučen“.

Mili se takođe obratio ruskim saveznicima: Kina, Rusija i Iran se „približavaju” i biće trajni problem u godinama koje dolaze, rekao je Mili.

On je rekao da je zabrinut zbog „bilo kakve koherentnosti i kohezije između Rusije i Kine“ i da se dve zemlje „približavaju“.

-Ne bih to nazvao istinskim punim savezom u pravom značenju te reči, ali vidimo da se [Rusija i Kina] približavaju, a to je problematično, rekao je Mili. -A onda, ako se tome doda Iran… mislim da će te tri zemlje zajedno biti problematične još mnogo godina, posebno Rusija i Kina zbog svojih sposobnosti.

Prošle nedelje, kineski lider Si Đinping sastao se u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Kina je poslednjih nedelja u više navrata pokušavala da se predstavi kao ambiciozni posrednik u miru, ponavljajući svoje pozive na prekid vatre i mirovne pregovore u nejasno formulisanom dokumentu o stavu objavljenom prošlog meseca. Zapadne zemlje sa dubokom sumnjom gledaju na namere Pekinga, a šef NATO-a je rekao da je alijansa videla „neke znake“ da Rusija vrši pritisak na Kinu da pruži vojnu(smrtonosnu) pomoć.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading