STRAŠNE OPTUŽBE AMERIKANACA Putin hteo koncentracione logore za Ukrajince!
Foto: Tanjug/Tanjug

Oni su izneli ove podatke na osnovu mejlova koji su, prema njihovim rečima, procureli iz ruske tajne službe FSB. Dostavio im ih je ruski aktivista za ljudska prava Vladimir Osečkin

Kako donosi "Njujork Post", špijunski dokumenti koji su procurili iz FSB-a pokazuju da je Putin planirao potpuno "čišćenje Ukrajine" s terorom koji uključuje akciju "od vrata do vrata". Jezivi e-mailovi iz ruske obaveštajne službe FSB govore o naredbama "sa samog vrha" da se civili odvedu u koncentracione logore u pokušaju osvajanja Ukrajine.

log uživo! 396. dan rata u Ukrajini - Alo.rs

Izvor unutar FSB-a prosledio je e-poštu ruskom aktivisti za ljudska prava Vladimiru Osečkinu, koji je osnovao Gulagu aktivističku web stranicu koja je primarno koncentrisana na uslove u zatvorskom sistemu zemlje, izveštavaju američki mediji.

Do curenja dolazi nedelju dana nakon što je Međunarodni kazneni sud optužio Putina za ratne zločine na temelju optužbi povezanih s navodnom šemom deportacije ukrajinske dece u Rusiju.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je Rusija izvršila više od 16.000 prisilnih deportacija dece građana njegove zemlje u Ukrajinu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading